Μικρές οι επιπτώσεις της κυπριακής κρίσης στην Ελλάδα εκτιμά ο Γ.Στουρνάρας
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών ότι υπογράφηκε στην Κύπρο συμφωνία για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από τον Όμιλο Πειραιώς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εξασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων σε αυτές». Ο κ. Παπούλιας επανέλαβε την κριτική του για τις ευρωπαϊκές αποφάσεις στο θέμα της Κύπρου, ενώ ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι οι επιπτώσεις των όσων συμβαίνουν στην Κύπρο θα είναι μικρές και διαχειρίσιμες για την Ελλάδα.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ότι υπογράφηκε λίγο πριν τις 2 μμ στην Κύπρο συμφωνία για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από τον Όμιλο Πειραιώς, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εξασφαλίζονται οι καταθέσεις των Ελλήνων σε αυτές».
Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε ότι έγινε ολονύκτια προσπάθεια για να είναι έτοιμα τα νομικά κείμενα. Όταν ο κ. Παπούλιας τού ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τις αποφάσεις του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Πιστεύω πως επελέγη η πλέον εφικτή λύση και απεφεύχθη η καταστροφή για έξοδο από το ευρώ. Θα ήταν η χειρότερη λύση. Μπορεί να είναι επώδυνη, αλλά η επόμενη θα ήταν ακόμα χειρότερη».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον κ. Στουρνάρα ότι κατά την 25η Μαρτίου έκανε ορισμένες επικρίσεις προς τους Ευρωπαίους για την επιλεκτικότητα την οποία έδειξαν.
Ο υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι υπάρχει πρόβλημα με οικονομικά κέντρα off shore, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην Ευρώπη και πρέπει να εξαλειφθούν, αλλά, όπως τόνισε, «υπάρχει μια πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίσαμε στο καμίνι του Eurogroup.
«Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας και ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «μικρές επιπτώσεις θα υπάρχουν, αλλά θα τις αντιμετωπίσουμε».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα


