Coca-Cola Hellenic: Μειώνει τις τιμές ως 15,7%
Σε μια προσπάθεια να στηρίξει την αγορά, η Coca-Cola Hellenic προχώρησε σε μειώσεις τιμών στους εμπορικούς της τιμοκαταλόγους προς λιανοπωλητές σε σειρά από προϊόντα της, δίνοντας έμφαση στις οικογενειακές συσκευασίες.
Η κίνηση της ελληνικής εταιρείας ευθυγραμμίζεται με την απόφασή της να στηρίξει περαιτέρω το καταναλωτικό κοινό, διατηρώντας την τιμολογιακή της πολιτική σταθερά προσανατολισμένη στις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά.
Για παράδειγμα, η μείωση για την Coca-Cola του ενός λίτρου από 7,2% ως 8,2%, ενώ η μείωση της τιμής για την Coca-Cola του ενάμιση λίτρου είναι τάξης του 5,1%. Επίσης, μειωμένες τιμές στους εμπορικούς καταλόγους εφαρμόζει και στα προϊόντα της Fanta (ενάμιση λίτρο), όπου η μείωση αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,6%, ενώ οι μειώσεις για την Amita του ενός λίτρου είναι της τάξης του 15,7%.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει μειώσει τις τιμές στους εμπορικούς της τιμοκαταλόγους προς λιανοπωλητές ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου και η λιανική τιμή στο τελικό σημείο πώλησης διαμορφώνεται από τον ίδιο τον λιανοπωλητή.
Η εταιρεία επενδύει στην ελληνική αγορά, καινοτομεί και προσφέρει νέες προτάσεις. Τα ισχυρά «αντισώματα» που εμφανίζει στην κρίση καθώς και το ενδιαφέρον της για τον καταναλωτή, ενισχύονται από την πρωτοβουλία που ανέλαβε εφέτος, να μειώσει τις τιμές των οικογενειακών της συσκευασιών στους εμπορικούς της καταλόγους.
Η απόφαση αυτή υλοποιείται σε πείσμα του ιδιαίτερα προκλητικού περιβάλλοντος που αντιμετωπίζει, καθώς αν και το 2012 οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν δεχτεί πτώση της τάξης του 14%, εξακολουθεί να συνεισφέρει στον βαθμό που αυτό είναι δυνατό, με στόχο να επηρεάσει τη συνολική κατάσταση θετικά.
Για το 2013 έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της σε νέες προιόντικές προτάσεις, ειδικότερα στα προϊόντα χυμού καθώς και σε ενίσχυση της επένδυσης της σε προωθητικές ενέργειες, με άμεσο όφελος του Έλληνα καταναλωτή.
Επιπλέον από τις αρχές της νέας χρονιάς, επένδυσε για την δημιουργία μιας νέας
συσκευασίας για τα προϊόντα χυμού, που προσφέρει στην Ελληνική αγορά. Η νέα συσκευασία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε επιλεγμένους κωδικούς γεύσεων των αγαπημένων χυμών Amita, Amita Motion και Frulite, παρουσιάζοντας την εξέλιξη στην ευκολία για κατανάλωση με την τεχνογνωσία DreamCap.
Η συγκεκριμένη τεχνογνωσία, που παράγεται στην Ελλάδα και φέρει την
πιστοποίηση του Forest Stewardship Council (FSC), είναι σε αποκλειστικότητα για τα επόμενα 2 χρόνια στους ατομικούς χυμούς Amita, Amita Motion και Frulite, εξασφαλίζοντας, με τον καλύτερο τρόπο, ότι η γεύση των χυμών και όλα τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν αναλλοίωτα χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα
- ΗΠΑ: Το πρόστιμο της ΕΕ στο Χ είναι «επίθεση στον αμερικανικό λαό», λέει ο Ρούμπιο
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
