Πρόσβαση των κυπριακών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι κυπριακές τράπεζες θα συνεχίσουν να αντλούν ρευστότητα μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ELA), μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Eurogroup.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι οι κυπριακές τράπεζες θα συνεχίσουν να αντλούν ρευστότητα μέσω του έκτακτου μηχανισμού (ELA), μετά την συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Eurogroup.
Όλη την περασμένη εβδομάδα η ΕΚΤ ασκούσε πιέσεις προς την Κύπρο λέγοντας ότι θα διέκοπτε την πρόσβαση των τραπεζών στην ρευστότητα αν δεν υπήρχε συμφωνία.
«Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην αντιταχθεί στο αίτημα για πρόσβασης της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου στον μηχανισμό παροχής έκτακτης ενίσχυσης της ρευστότητας (ELA)» αναφέρεται στην ανακοίνωση που καταλήγει λέγοντας ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι φωτογραφίες του Associated Press που όρισαν τη χαοτική χρονιά του 2025
- Σουηδία: Τρεις οι νεκροί από την καταιγίδα Γιοχάνες
- Παναθηναϊκός: Χωρίς 5 παίκτες η προπόνηση, βελτιώνεται η κατάσταση με τη γρίπη
- Φαραντούρης από Ουάσιγκτον: Η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην Ευρώπη
- Sputnik: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ντυμένος Άγιος Βασίλης – Μοιράζει δώρα στους ηγέτες του κόσμου
- Δούκας: Η Αθήνα αλλάζει κάθε μέρα – Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν γεμάτα προκλήσεις