Οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ έριξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με πτώση έκλεισαν την Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φρανκφούρτη το χρηματιστήριο, αν και άνοιξε το πρωί με εμφανή την ικανοποίηση των επενδυτών μετά τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, έκλεισε τελικά με πτώση, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προκάλεσαν φόβους στους επενδυτές για νέες απώλειες.
Με πτώση έκλεισαν την Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
Στη Φρανκφούρτη το χρηματιστήριο, αν και άνοιξε το πρωί με εμφανή την ικανοποίηση των επενδυτών μετά τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, έκλεισε τελικά με πτώση, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προκάλεσαν φόβους στους επενδυτές για νέες απώλειες.
Ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,51% και διαμορφώθηκε στις 7.870,9 μονάδες. Ο δείκτης MDax υποχώρησε κατά 0,14% και διαμορφώθηκε στις 13.339,63 μονάδες.
Το χρηματιστήριο στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 1,12%, καθώς επικράτησε ανησυχία στους επενδυτές μήπως οι όροι του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Το Παρίσι είχε εκφράσει αρχικά ικανοποίηση για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η Λευκωσία με τους διεθνείς πιστωτές.
Ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε απώλειες 42,31 μονάδων και έκλεισε στις 3.727,98 μονάδες.
Στο Λονδίνο το χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση 0,22%, καθώς ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 14,38 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 6.378,38 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσιτσιπάς: «Θαυμάζω τον Αντετοκούνμπο γιατί είναι ταπεινός»
- ΕΟ ΚΚΕ για Γροιλανδία: Απαράδεκτες οι απειλές των ΗΠΑ, συνένοχοι ΕΕ και ΝΑΤΟ
- Δύο γρήγορα γκολ για τη Μπόντο κόντρα στη Σίτι (vids)
- Στρασβούργο: Διαδήλωση αγροτών έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur
- Ασφαλιστικές εισφορές: Τι αλλάζει για ελεύθερους επαγγελματίες – Πότε λήγει η προθεσμία επιλογής κατηγορίας
- Ακόμη ένα cancel: To Νetflix «κόβει» τη Μέγκαν Μαρκλ – «Απελπισμένη προσπάθεια αυτοπροβολής»