«Η Νύχτα των Στρατηγών», 21/3 Mega
Αγγλική παραγωγή του 1967
Σκηνοθεσία: Ανατόλ Λίτβακ
Παίζουν: Πίτερ Ο’Τουλ, Ομάρ Σαρίφ, Τομ Κόρτνεϊ, Ντόναλντ Πλέζανς, Τζοάνα Πέτιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ
Διάρκεια: 143 λεπτά
‘Οταν το πτώμα μιας πόρνης ανακαλύπτεται σε μια πολυκατοικία της κατεχόμενης από τους Ναζί Βαρσοβίας, αρχίζει ένα ανθρωποκυνηγητό για την ανακάλυψη του ψυχοπαθούς δολοφόνου. Το έγκλημα θεωρείται σοβαρό, αφ’ ενός μεν για την αγριότητά του, αφετέρου δε επειδή όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο δολοφόνος είναι ένας Ναζί στρατηγός.
Βασικοί υποπτοι είναι ο στρατηγός Ταντς, ο αγέρωχος διοικητής μιας μάχημης μονάδας, ο στρατηγός φον Σέιντλιτς-Γκάμπλερ, διοικητής της Βαρσοβίας και ο στρατηγός Καλενμπέργκε, αρχηγός του προσωπικού του Γκάμπλερ. Ο αντι-ναζί διανοούμενος ταγματάρχης Γκράου, της γερμανικής αντικατασκοπείας, κατευθύνει το ανθρωποκυνηγητό.
Οι έρευνές του τον φέρνουν αντιμέτωπο με διάφορες καταστάσεις, όπως η ερωτική σχέση της κόρης του στρατηγού Γκάμπλερ με τον δεκανέα Χάρτμαν, αλλά και με τα αντιφατικά στοχεία που συγκεντρώνει η υπηρεσία του. Και το έργο του γίνεται δυσκολότερο καθώς προσπαθεί να διαχωρίσει τους κανόνες της διπλωματίας από τους κανόνες του πολέμου.
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
