Κλειστά ώς τις 26 Μαρτίου τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών
Κλειστές θα παραμείνουν έως την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου οι τράπεζες στην Κύπρο, καθώς και τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα, με διάταγμα που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου. Όπως διαβεβαίωναν τραπεζικοί κύκλοι, κανονικά θα λειτουργήσουν τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία έχουν εφοδιαστεί εκ νέου με χρήματα.
Κλειστές θα παραμείνουν έως την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαρτίου οι τράπεζες στην Κύπρο, καθώς και τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα, με διάταγμα που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου.
Όπως διαβεβαίωναν πάντως τραπεζικοί κύκλοι, κανονικά θα λειτουργήσουν τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών, τα οποία έχουν εφοδιαστεί εκ νέου με χρήματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδια που θα αφορούν το μέλλον των τραπεζών, αλλά και των υποκαταστημάτων τους στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, στην περίπτωση που τα υποκαταστήματα τους στην Ελλάδα περάσουν τελικά σε κάποια ελληνική συστημική τράπεζα, προβάδισμα φαίνεται ότι έχουν πλέον η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς, που έχουν υποβάλλει πρόταση για το σύνολο της παρουσίας τους.
Αρχικά, ως ενδεδειγμένη λύση είχε εμφανιστεί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, όμως πλέον οι ελληνικές αρχές τείνουν προς κάποια από τις συστημικές τράπεζες.
Άλλα σενάρια πάντως κάνουν λόγο για απόκτηση τουλάχιστον μίας από τις κυπριακές τράπεζες από τη Ρωσία ή από κάποια ρωσική επιχείρηση, χωρίς να ξεκαθαρίζουν τι θα συμβεί στην περίπτωση αυτή με τα υποκαταστήματά της στην Ελλάδα.
in.gr
- Η αναζωογόνηση της Χαλκίδας: Ξεκίνησε η ανάπλαση του πάρκου Ελευθερίας
- Φρεντέρικσεν: «Τα χειρότερα ενδέχεται να είναι ακόμα μπροστά μας», λέει για την Γροιλανδία η πρωθυπουργός
- Δένδιας: Συμμαχία Ελλάδας και Ισραήλ για drones και υποβρύχια – Μήνυμα Κατζ στην Τουρκία για το Αιγαίο
- «Το μόνο που ήθελα ήταν να γίνω ζωγράφος»: Έκθεση φωτίζει τον κόσμο του Ντέιβιντ Λιντς, πέρα από τον κινηματογράφο
- Αναχρονισμού συνέχεια από το περιβάλλον Καρυστιανού: Ο δικηγόρος της θέλει μοναρχία και μοιχεία να τεθούν σε… διαβούλευση
- Ο Τζολάκης και ο Μουζακίτης αποθέωσαν τον Κωστούλα, για το «ψαλιδάκι»
