Για εκδικητική μανία της Μέρκελ απέναντι στην Κύπρο κάνει λόγο ο Αλ.Τσίπρας
Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο «συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup. Καλεί μάλιστα τον κ. Σαμαρά «να εξηγήσει τώρα και χωρίς μισόλογα αν έχει συμφωνήσει στο έγκλημα».
Το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο «συνιστά αποτέλεσμα εκδικητικής μανίας της γερμανικής ηγεσίας απέναντι στον κυπριακό λαό» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup.
Καλεί μάλιστα τον κ. Σαμαρά «να εξηγήσει τώρα και χωρίς μισόλογα αν έχει συμφωνήσει στο έγκλημα».
«Το το κούρεμα καταθέσεων είναι ανεπίτρεπτο, απειλεί τη σταθερότητα της Ευρώπης και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφαρμοστεί για την Κύπρο, ούτε βέβαια να αποτελέσει δεδικασμένο για άλλες περιπτώσεις» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Πρέπει όλοι μαζί να υψώσουμε μια δημοκρατική ασπίδα προστασίας των λαών από την εγκληματική στρατηγική της κ. Μέρκελ»
»Στον αντίποδα αυτής της εγκληματικής απόφασης, πρέπει άμεσα να διοργανωθεί ειδική διάσκεψη για τα χρέη των ευρωπαϊκών χωρών που θα δώσει λύση στα πρότυπα της διάσκεψης του Λονδίνου, το 1953, που διέγραψε το 60 τοις εκατό των γερμανικών χρεών».
«Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει ότι έχει ιστορική μνήμη και η Γερμανία συναίσθηση των ιστορικών ευθυνών που αναλαμβάνει» καταλήγει στη δήλωσή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου

