Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέφι και σάτιρα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας

Κέφι και σάτιρα στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Πάτρας

Οι καλές καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχος των χιλιάδων καρναβαλιστών της Πάτρας που παρήλασαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες την Κυριακή, μεταδίδοντας το κέφι και τη ζωντάνια τους. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν «Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ», «Το χαράτσι της ΔΕΗ» και το «Greek Σουβλάκι».

Οι καλές καιρικές συνθήκες στάθηκαν σύμμαχος των χιλιάδων καρναβαλιστών της Πάτρας που παρήλασαν για περισσότερες από τέσσερις ώρες την Κυριακή, μεταδίδοντας το κέφι και τη ζωντάνια τους.

Τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με την οποία κορυφώθηκαν την Κυριακή οι φετινές εκδηλώσεις, άνοιξαν τα άρματα, τα οποία ήταν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Πρώτος παρήλασε ο μεγαλειώδης, συμβολικός και σατιρικός βασιλιάς καρνάβαλος, που είχε τεράστια μύτη-καρότο, κοφτερά δόντια και μακριά ουρά, ενώ πάνω στο άρμα του, το οποίο ονομαζόταν «Το Τέρας της Κρίσης», υπήρχαν πολλά μικρότερα τερατόμορφα πλάσματα.

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό και πολύχρωμο άρμα της βασίλισσας, που καθόταν στον χρυσό θρόνο της, πλαισιωμένη από κύκνους, πεταλούδες αλλά και ένα σιντριβάνι.

Στη συνέχεια, παρήλασαν ο «Γάτος», «Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ», «Το χαράτσι της ΔΕΗ», το «Greek Σουβλάκι», «Η τούρτα των προβλημάτων», το «Μουσικό Άρμα», το «Πειρατικό Καράβι», «Οι Μονομάχοι και η μικρή Γοργόνα», η «Μπάντα», καθώς και τρία σκαλωτά άρματα.

Τη σκυτάλη πήραν μετά οι χιλιάδες καρναβαλιστές, μέλη των 147 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού». Επίσης, στην παρέλαση πήρε μέρος αποστολή από το καρναβάλι της ιταλικής πόλης Σαβιάνο.

Η καρναβαλική παρέλαση έκλεισε με τα άρματα σοκολατοριχτών, που τήρησαν για μία ακόμη χρονιά το έθιμο του σοκολατοπολέμου.

Πριν ξεκινήσει η παρέλαση, ομάδα σπουδαστών που αντιτίθεται στο σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πραγματοποίησε πορεία φωνάζοντας συνθήματα και περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο απρόοπτο. Η αστυνομία παρακολουθούσε διακριτικά την πορεία, ενώ, κάποια στιγμή σπουδαστές ανάρτησαν πανό στο μπαλκόνι του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης, πάνω από την εξέδρα των επισήμων, στην πλατεία Γεωργίου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 21.00 με την τελετή λήξης στο μόλο της Αγίου Νικολάου.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024