Το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ καταδικάζει τη βεβήλωση ελληνικού νεκροταφείου
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του και καταδίκασε τη βεβήλωση, από αγνώστους, του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κωμόπολη Βαλάντοβο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εξέφρασε τη λύπη του και καταδίκασε τη βεβήλωση, από αγνώστους, του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στην κωμόπολη Βαλάντοβο.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι, μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις από τα αρμόδια όργανα της χώρας για τη διαλεύκανσή του.
«Το υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα την ανάρμοστη αυτή πράξη. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας δεν μπορούν ούτε και θα μπορέσουν να γίνουν όμηρος μεμονωμένων πράξεων βίαιης συμπεριφοράς εκ μέρους μεμονωμένων ατόμων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια, οι προκληθείσες ζημιές είναι σημαντικές.
Το ζήτημα της βεβήλωσης του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στην πόλη Βαλάντοβο της ΠΓΔΜ έθεσε με ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μαριλένα Κοππά.
Η Μαριλένα Κοππά ζήτησε παρέμβαση της Επιτροπής προς τις αρχές της ΠΓΔΜ προκειμένου να καταδικάσουν απερίφραστα το βανδαλισμό, να φροντίσουν για την αποτελεσματική διαλεύκανση της υπόθεσης και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών στο ελληνικό νεκροταφείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπαρτζώκας: «Συνειδητοποιούμε την απήχηση που είχε η κατάκτηση της Euroleague τις επόμενες μέρες» (vid)
- Την Παρασκευή η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης – Ποιοι πάνε ταμείο, πόσα θα πάρουν
- Γερμανία: Οι καύσωνες απειλούν την οικονομία
- Μάκρη: Ιδιωτικό νησί στο Ιόνιο βγαίνει στο σφυρί με τιμή διαμερίσματος
- Βουλή: Απερρίφθη η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις μετατάξεις ΕΥΠ – «Δημιουργείτε πέμπτη φάλαγγα», φωνάζει η αντιπολίτευση
- Νέα εποχή (εκατομμυρίων) στο Λούβρο – Η Μόνα Λίζα μετακομίζει στο νέο της σπίτι


