Ίχνη χοιρινού εντοπίστηκαν σε κρέας χαλάλ σε σχολείο της Βρετανίας
Ίχνη χοιρινού βρέθηκαν σε λουκάνικα κοτόπουλου που παρουσιάζονταν ως χαλάλ και σερβίρονταν σε τουλάχιστον ένα δημοτικό σχολείο στο κεντρικό Λονδίνο, όπως ανέφερε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουεστμίνστερ. Το χοιρινό εντοπίστηκε μετά από αναλύσεις που διενεργήθηκαν στα προϊόντα κρέατος που σερβίρονται στα σχολεία με αφορμή το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στην Ευρώπη.
Ίχνη χοιρινού βρέθηκαν σε λουκάνικα κοτόπουλου που παρουσιάζονταν ως χαλάλ και σερβίρονταν σε τουλάχιστον ένα δημοτικό σχολείο στο κεντρικό Λονδίνο, όπως ανέφερε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουεστμίνστερ.
Το χοιρινό εντοπίστηκε μετά από αναλύσεις που διενεργήθηκαν στα προϊόντα κρέατος που σερβίρονται στα σχολεία με αφορμή το σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στην Ευρώπη.
Ως χαλάλ χαρακτηρίζονται όλα τα τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλώνονται από μουσουλμάνους -και σε κάθε περίπτωση, το χοιρινό δεν περιλαμβάνεται σε αυτά.
Είχαν ληφθεί επτά δείγματα από τρία σχολεία για να εξεταστούν για την ύπαρξη DNA μοσχαριού, αρνιού, χοιρινού, κοτόπουλου, γαλοπούλας, κατσίκας και αλόγου σε αυτά.
Δεν βρέθηκαν πάντως ίχνη από κρέας αλόγου.
Το Συμβούλιο είχε συνάψει σύμβαση με την Chartwells, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών Compass Group, για να τροφοδοτεί περίπου 40 σχολεία στο Γουεστμίνστερ.
Οι αρχές ζήτησαν από την εταιρεία να σταματήσει προσωρινά τη διανομή κρέατος στα σχολεία, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, και να μην χρησιμοποιεί τα προϊόντα που της παρέχει ο προμηθευτής της σε είδη χαλάλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ισπανία: Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση Σάντσεθ – Έφοδος της αστυνομίας στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος
- Γιάκομπ Νίστρουπ: Οι τακτικές του, οι σχέσεις με τους παίκτες, αλλά και η κριτική
- «Μία νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο στο MEGA
- Ο Μαρινάκης της κυβέρνησης «Μητσοτάκης ή χάος» κατηγορεί τον Τσίπρα για διχαστικά συνθήματα – Η ΕΛΑΣ προκαλεί εγρήγορση
- Πανελλαδικές 2026: «Οι γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά χωρίς να προσθέτουν πίεση» – Συστάσεις ειδικών
- Γεραπετρίτης: Ιδιαίτερα σημαντική η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας – Τι είπε για «σκιώδη στόλο» και Στενά του Ορμούζ


