Ευρεία σύσκεψη για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής
Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα για τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη.
Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής και ειδικότερα για τους Δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Περιβάλλοντος, μετά από πρόσκληση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Σταύρου Καλαφάτη.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων Κ. Τριάντης, οι Γενικοί Διευθυντές της ΕΥΔΑΠ Ι. Πάσσιος και Σ. Γεωργιάδης, ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Χ. Μάρκου, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Γ. Χριστόπουλος, στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, αντιδήμαρχοι και στελέχη των ανωτέρω Δήμων, υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, καθώς και στελέχη της Ευρωπαïκής Επιτροπής και της Task Force.
Η σημερινή συνάντηση ήταν η τελευταία από μία σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων, με όλους τους αρμόδιους φορείς και τους ΟΤΑ της περιοχής.
Το ΥΠΕΚΑ δηλώνει ότι συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες της Περιφέρειας, των Δήμων και της ΕΥΔΑΠ, για το θέμα της συλλογής και διάθεσης των αστικών λυμάτων της Ανατολικής Αττικής.
Το ΥΠΕΚΑ έκανε ξεκάθαρο ότι έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα χρονικά περιθώρια για την κατάθεση τεκμηριωμένης, εφαρμόσιμης, ρεαλιστικής και άμεσης προώθησης εναλλακτικής λύσης από οποιαδήποτε πλευρά, εκτός από αυτές που έχουν ήδη μελετηθεί, για τις περιοχές των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου.
Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΕΚΑ σημειώνει ότι προχωρά σε ενέργειες και αποφάσεις άμεσης εφαρμογής για την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γυμναστική express: Η ρουτίνα των 5 λεπτών που δίνει ενέργεια όλη τη μέρα
- Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Τοπικές βροχές στην Κρήτη
- «Δικάζει» η Κρίστεν Στιούαρτ: Ο Μπράντο παρουσιάζεται σαν ήρωας – Αν μια γυναίκα έκανε το ίδιο, θα την έτρωγαν ζωντανή
- Σχέσεις: Κρύο καιρός για δύο, αλλά προσοχή στην επιστροφή στον πρώην
- O χάρτης των νέων μισθών από το 2026
- Μεταξύ πραξικοπημάτων, ξένων πατρώνων και τζιχαντιστών – Το Σαχέλ ως νέο παγκόσμιο επίκεντρο της τρομοκρατίας

