Αύξηση 3% στις εξαγωγές τον Ιανουάριο
Συνεχίστηκε τον Ιανουάριο η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, αν και αυξητικά κινήθηκαν και οι εισαγωγές, λόγω και της πολύ χαμηλής βάσης σύγκρισης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.
Συνεχίστηκε τον Ιανουάριο η ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, αν και αυξητικά κινήθηκαν και οι εισαγωγές, λόγω και της πολύ χαμηλής βάσης σύγκρισης.
πΑό τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την πορεία των εμπορευματικών συναλλαγών της χώρας, προκύπτουν τα εξής:
Η συνολική αξία των εισαγωγών-αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 2.344 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2013, έναντι 2.299,4 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 1,9%.
Η συνολική αξία των εξαγωγών-αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1.284,6 εκατ. ευρώ, έναντι 1.247,2 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012, παρουσιάζοντας αύξηση 3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κολομβία: Τουλάχιστον 66 οι νεκροί στη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους
- Ιράν: Οι αδιάκοπες αντιφάσεις του Τραμπ από την έναρξη του πολέμου
- Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν μίλησε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που επιδιώκει ειρηνευτικό ρόλο
- Ιράν: Για μήνυμα Κύπρου μέσω Λιβάνου μη χρήσης των βρετανικών βάσεων, γράφει η Beirut Time
- Περού: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε σφοδρή σύγκρουση μίνι βαν με νταλίκα
- Κολομβία: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 83 τραυματίες στη συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους στα σύνορα με το Περού