Ρωσία και αραβικός κόσμος στο τραπέζι του Συμβουλίου Εξωτερικών της ΕΕ
Τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και το ζήτημα της «νότιας γειτονιάς» -Αιγύπτου, Τυνησίας, και Λιβύης- όπως και οι σχέσεις με την Ιαπωνία θα απασχολήσουν τους «27» στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Λακντάρ Μπραχίμι, απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τον συριακό εμφύλιο.
Τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία και το ζήτημα της «νότιας γειτονιάς» -Αιγύπτου, Τυνησίας, και Λιβύης- όπως και οι σχέσεις με την Ιαπωνία θα απασχολήσουν τους «27» στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα. Από την ελληνική πλευρά θα πάρει μέρος ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Λακντάρ Μπραχίμι, απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τον συριακό εμφύλιο.
Το ζήτημα της Συρίας θα τεθεί και υπό το πρίσμα του ευρωπαϊκού εμπάργκο όπλων -το Λονδίνο έχει προτείνει μερικές αλλαγές, ενώ ενδεχομένως να εξεταστεί χαλάρωσή του ώστε να στηριχθούν οι αντικαθεστωτικοί, όπως μεταδίδει το Associated Press.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να βρίσκει θετική υποδοχή σε άλλες χώρες. Ενδεικτικά, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον επανέλαβε τη Δευτέρα, φτάνοντας στις Βρυξέλλες, την υποστήριξή της σε μία πολιτική λύση λέγοντας ότι «πρέπει να σταματήσουμε τους σκοτωμούς».
Στο τραπέζι των συζητήσεων, τέλος, θα τεθούν και οι σχέσεις της ΕΕ με την Ιαπωνία. Το πρωί της Δευτέρας μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΕ Χερμάν βαν Ρομπάι επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή συνάντησης κορυφής ΕΕ και Ιαπωνίας στο Τόκιο στις 25 Μαρτίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Πέραμος: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του 27χρονου – Οι δύο πλαστές διαθήκες και η κόντρα με τον πατέρα του
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (pic)
- Νέα μαρτυρία για τη Λόρα – Ο διάλογος της 16χρονης με τον νεαρό που τη συνόδευε στο αεροδρόμιο
- Ο «ισόβιος» πρόεδρος της ΓΣΕΕ, το ΠΑΣΟΚ και το παρασκήνιο πριν τη διαγραφή
- Ναρκωτικά, χρήματα και μια πίτσα: Το σπίτι του Breaking Bad βγαίνει στο «σφυρί»
- Έχω παιδιά: Επιστρέφει την Κυριακή με διπλό επεισόδιο


