Η ελληνική κρίση στο κανάλι του «Rete 4» του Μπερλουσκόνι
Η συνεργάτης τους στην Ελλάδα, Χρύσα Αριστηνού, ανέφερε την ιστορία μιας οικογένειας, που έχασε τα υπάρχοντά της και αναγκάστηκαν, 3 άτομα, να κοιμούνται στο αυτοκίνητο. Η περίπτωση, που παρουσιάστηκε από στην ελληνική τηλεόραση (εκπομπή «Μίλα»), ενδιέφερε τους Ιταλούς, για αυτό έστειλαν συνεργείο δύο δημοσιογράφους, την Sabina Fedeli και την Anna Migotto και με Έλληνες τεχνικούς βρήκαν τον γιό της οικογένειας, Δημήτρη Πρίφτη, που τους αφηγήθηκε την ιστορία και τους ανέφερε με συγκίνηση ότι μέσα από την εκπομπή βρέθηκε λύση στο πρόβλημά τους. Έτσι, ώσπου να «ξανασηκώσουν κεφάλι», θα διαβιούν με ανθρώπινες συνθήκες.
Οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι εστίασαν στο γεγονός ότι «η κρίση στην Ελλάδα αύξησε την κοινωνική ευαισθησία, ο κόσμος δείχνει αλληλεγγύη και φτωχοί άνθρωποι δίνουν από το υστέρημά τους για να συνδράμουν… τους φτωχότερους».
Οι Ιταλίδες δημοσιογράφοι είχαν πληροφορηθεί και την περίπτωση των φοιτητών, που έχασαν τη ζωή τους στη Λάρισα από αυτοσχέδιο μαγκάλι και ζήτησαν το απόσπασμα της εκπομπής, στο οποίο μιλάει ο πατέρας ενός από τα αδικοχαμένα παιδιά.
- Παρίσι: Διαδήλωση υποστήριξης στην Ουκρανία, ενόψει της συμπλήρωσης τεσσάρων ετών από την έναρξη του πολέμου
- Μπαρτζώκας: «Ο Παναθηναϊκός το άξιζε»
- Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-1: Σοκ για τη «βασίλισσα», ευκαιρία να περάσει πρώτη η Μπαρτσελόνα!
- Τα BAFTA σε κρίση ταυτότητας – Οδηγός για τα Όσκαρ, βρετανικά βραβεία ή και τα δύο;
- Περήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο Αταμάν (vid)
- Καταδικάζουν οι αραβικές χώρες τις δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή για τα «δικαιώματα» του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή