Οι συζητήσεις για τα πυρηνικά του Ιράν «δεν θα γίνονται επ’ άπειρον», λένε οι ΗΠΑ
Ο χρόνος «είναι πεπερασμένος» στις διαβουλεύσεις της Τεχεράνης και των «Έξι» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, επιμένει η Ουάσινγκτον, με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει από τη Σαουδική Αραβία ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχίζονται επ' άπειρον».
Ο χρόνος «είναι πεπερασμένος» στις διαβουλεύσεις της Τεχεράνης και των «Έξι» για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, επιμένει η Ουάσινγκτον, με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει από τη Σαουδική Αραβία ότι «οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχίζονται επ’ άπειρον».
Την τελευταία εβδομάδα, αντιπρόσωποι των Έξι (ΗΠΑ, Κίνα, Γαλλία, Ρωσία, Βρετανία και Γερμανία) συναντήθηκαν στο Αλμάτι του Καζακστάν με την ιρανική αντιπροσωπεία.
Από τις συναντήσεις, όπως αναμενόταν, δεν προέκυψε συμφωνία αλλά κανονίστηκε η συνέχιση των επαφών -με μία ενδιάμεση συνάντηση εμπειρογνωμόνων στην Κωνσταντινούπολη πριν την επιστροφή στο Αλμάτι.
Ωστόσο, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι τόνισε τη Δευτέρα ότι «δεν μπορούμε να είμαστε φιλόσοφοι που συζητούν συνεχώς… πρέπει να συνομιλήσουμε σοβαρά και με ειλικρίνεια και να βάλουμε ξεκάθαρα τις δεσμεύσεις μας στο τραπέζι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παναγιώτης Δουδωνής: Έξι προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αφθώδους πυρετού στη Λέσβο
- AEK: Η 11άδα που ανακοίνωσε ο Νίκολιτς για τον επαναληπτικό με την Τσέλιε
- Disney: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες για τις πρεμιέρες των Lilo & Stitch 2 και Incredibles 3
- Τέσσερις νέοι θάνατοι από covid και ένας από γρίπη – Τι αναφέρει η έκθεση του ΕΟΔΥ
- Αταμάν: «Η θέση του Παναθηναϊκού δεν είναι καλή, αλλά έχουμε χρόνο και ποιότητα για να το αλλάξουμε»
- Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Χωρίς συμφωνία για την Ουκρανία – Βέτο Όρμπαν στο δάνειο ύψους 90 δισ. ευρώ

