Κυβέρνηση οκτώ σημείων προτείνει ο Μπερσάνι, «ας μας πει ο Γκρίλο τι θα κάνει»
Τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων φαίνεται ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη Βουλής και Γερουσίας παρουσίασε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, επιμένοντας να κοιτά προς το μέρος των εκλεγέντων με τα «Πέντε Αστέρια» (M5S) του Γκρίλο. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του στον πρόεδρο την Τετάρτη, ενώ οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S «συνεδρίασαν» κεκλεισμένων των θυρών σε ξενοδοχείο στη Ρώμη.
Τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων φαίνεται ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη Βουλής και Γερουσίας παρουσίασε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι του PD, επιμένοντας να κοιτά προς το μέρος των εκλεγέντων με τα «Πέντε Αστέρια» (M5S) του Γκρίλο.
Το PD κυριαρχεί στη Βουλή αλλά χρειάζεται συμμάχους για τη Γερουσία. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του στον πρόεδρο την Τετάρτη, ενώ οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S «συνεδρίασαν» κεκλεισμένων των θυρών σε ξενοδοχείο στη Ρώμη.
Σε συνέντευξή του στο Rai3, ο Μπερσάνι ανέφερε τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Πρόκειται για την υπερψήφιση νομοθεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της μαφίας, και νόμου εναντίον «συγκρουόμενων συμφερόντων» πολιτικών με επιχειρηματική δραστηριότητα, μέτρα για «πιο νηφάλια και λιγότερο ακριβή πολιτική» και μεταρρύθμιση των πολιτικών κομμάτων.
Τον οκτάλογο συμπληρώνουν επεμβάσεις στα επείγοντα προβλήματα σε κοινωνία, οικονομία και δικαιώματα, «όπως η υπηκοότητα, τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση».
«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» είπε ο Μπερσάνι, όσον αφορά την τύχη που θα έχει η πρόταση σε Βουλή και Γερουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι επιστρέφει στo «Euphoria» ως μέλος του OnlyFans – «Απλά παράγω περιεχόμενο»
- Αγρίνιο: «Ο άντρας μου προκαλούσε τον δράστη» αποκάλυψε η σύζυγος του θύματος – Πισώπλατα η επίθεση
- Ευρωκοινοβούλιο: Πυροδοτεί τη «βόμβα» – «Παγώνει» την εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
- ΠΑΣΟΚ: Όχι στο διάλογο της κυβέρνησης για το αγροτικό – Θα καταθέσουμε δική μας πρόταση, λέει ο Ανδρουλάκης
- Γροιλανδία: «Προετοιμαστείτε για πιθανή εισβολή», λέει ο πρωθυπουργός Νίλσεν

