Κέρδη 0,95% στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Θετικό κλίμα επικράτησε στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τον γενικό δείκτη να τερματίζει τη συνεδρίαση πάνω από τα επίπεδα των 1.000 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,95% στις 1.007,99 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,5 εκατ. ευρώ περίπου. Υψηλό της συνεδρίασης ήταν οι 1.019,34 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,90% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,43%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε κέρδη 2,93%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 89 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 69 σε αρνητικό, ενώ 27 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, όπως άλλωστε και στη Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγτών.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,47%, στο Παρίσι ο CAC 40 ήταν υψηλότερα κατά 0,50% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχυόταν κατά 0,76%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,81% και στην Ιταλία 0,16%.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος (-0,02%), ο Standard & Poor’s 500 ενισχυόταν κατά 0,20% και ο Nasdaq σημείωνε κέρδη 0,30%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
- Ερμού: Τραυματίστηκε γυναίκα από πτώση γυψοσανίδας
- Άρης: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Κουαμέ
- Ηλεία: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας σε βάρος ανήλικης
