Αναδιάρθρωση του κυπριακού χρέους βλέπει η Moody’s
Η νίκη του Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's, χωρίς ωστόσο να μεταβάλει την εκτίμησή του ότι υπάρχει κίνδυνος αθέτησης πληρωμών ή «κουρέματος» του κρατικού χρέους.
Η νίκη του Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει μια συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s, χωρίς ωστόσο να μεταβάλει την εκτίμησή του ότι υπάρχει κίνδυνος αθέτησης πληρωμών ή «κουρέματος» του κρατικού χρέους.
«Οι ανάγκες των τραπεζών σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίησή τους παραμένουν αβέβαιες και αναμένουμε ότι το άχθος του χρέους της Κύπρου θα αυξηθεί δραματικά, φθάνοντας σε ένα μη βιώσιμο επίπεδο», ανέφερε ο οίκος.
«Υπάρχει 50% πιθανότητα ότι το μέγεθος και μόνο του αναμενόμενου βάρους του χρέους της Κύπρου θα αναγκάσει τελικά τις αρχές να ακολουθήσουν κάθε διαθέσιμη οδό για την μείωση του χρέους, περιλαμβανομένης της απομείωσης της ονομαστικής αξίας του χρέους της Κύπρου που διακρατούν ιδιώτες επενδυτές», προσέθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας