Βραχυκύκλωμα στην Ιταλία με τα αποτελέσματα της κάλπης
Ορατός ο κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη, με τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης να επιβεβαιώνουν μεν την κυριαρχία του Μπερσάνι στη Βουλή, αλλά και την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω και με τον Μόντι, εξαιτίας του μικρού προβαδίσματος του Μπερλουσκόνι στη Γερουσία. Κανένα μπλοκ δεν μπορεί από μόνο του να σχηματίσει κυβέρνηση. Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Μπέπε Γκρίλο, που καταλήγει ρυθμιστής του αποτελέσματος και γίνεται το επίκεντρο του κομματικού πυρετού στη Ιταλία.
Ορατός ο κίνδυνος ακυβερνησίας στη Ρώμη, με τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης να επιβεβαιώνουν μεν την κυριαρχία του Μπερσάνι στη Βουλή, αλλά και την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση, έστω και με τον Μόντι, εξαιτίας του μικρού προβαδίσματος του Μπερλουσκόνι στη Γερουσία. Κανένα μπλοκ δεν μπορεί από μόνο του να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αδιαμφισβήτητος νικητής ο Μπέπε Γκρίλο, που καταλήγει ρυθμιστής του αποτελέσματος και γίνεται το επίκεντρο του κομματικού πυρετού στη Ιταλία.
Η κατάληξη της διήμερης εκλογικής μάχης έχει ως εξής, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών στις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης:
Στην Βουλή, η πλειοψηφία πηγαίνει καθαρά στον Μπερσάνι:
- Ο συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι παίρνει 340 έδρες (29,54%)
- Ο συνασπισμός υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι 124 έδρες (29,18%)
- Τα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο 108 έδρες (25,55%)
- Ο συνασπισμός υπό τον Μάριο Μόντι 45 έδρες (10,56%)
Το πρόβλημα όμως είναι η Γερουσία, στην οποία κανείς δεν συγκεντρώνει το μαγικό αριθμό των 158 εδρών για την πλειοψηφία:
- Ο συνασπισμός υπό τον Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι παίρνει 113 έδρες (31,63%)
- Ο συνασπισμός υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι 116 έδρες (30,72%)
- Τα «Πέντε Αστέρια» του Μπέπε Γκρίλο 54 έδρες (23,79%)
- Ο συνασπισμός υπό τον Μάριο Μόντι 18 έδρες (9,13%)
Δηλαδή, η ιταλική Κεντροαριστερά δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία ούτε καν στηριζόμενη στον Μάριο Μόντι. Ωστόσο, παρ’όλο που αρχικά υπήρξαν δηλώσεις από το Δημοκρατικό Κόμμα που παρέπεμπαν σε μία νέα προσφυγή στις κάλπες, υπήρξε αλλαγή του κλίματος και, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα, ο Μπερσάνι ενδεχομένως θα κάνει απόπειρα να στραφεί στον Μπέπε Γκρίλο, σε μια συνεργασία-ανάχωμα στον Μπερλουσκόνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Μπακς «παρατάνε» τη φετινή σεζόν: Αποδέσμευσαν τον Καμ Τόμας
- ΚΚΕ: Να μην απολυθούν εργαζόμενοι από τους Δήμους – Να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση
- Και ερευνητής και δικηγόρος – Μπορεί η ΑΙ να βάλει τάξη στη Δικαιοσύνη;
- Τέμπη: Δικαιολογίες και διευκρινίσεις Φλωρίδη για τις εικόνες ντροπής στην αίθουσα για τη δίκη
- «Πτώση δίχως τέλος για τον Τσιτσιπά» – Η έντονη κριτική της «AS» στον Έλληνα τενίστα
- Δανία: Στις κάλπες οι πολίτες, υπό την σκιά των βλέψεων του Τραμπ για την Γροιλανδία
