Ενισχύονται οι δομές στο υπουργείο Οικονομικών για την αξιολόγηση καταγγελιών
Σε ενίσχυση της επιτροπής που εξετάζει τις καταγγελίες σε βάρος των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου. Η επιτροπή αξιολόγησης καταγγελιών που έχει αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια της χώρας αποτελείται σήμερα από τρεις Οικονομικούς Επιθεωρητές οι οποίοι εξετάζουν το περιεχόμενο των καταγγελιών και των σχετικών στοιχείων που υποβάλλονται σε βάρος των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Σε ενίσχυση της επιτροπής που εξετάζει τις καταγγελίες σε βάρος των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου.
Η επιτροπή αξιολόγησης καταγγελιών που έχει αρμοδιότητα σε όλη την επικράτεια της χώρας αποτελείται σήμερα από τρεις Οικονομικούς Επιθεωρητές οι οποίοι εξετάζουν το περιεχόμενο των καταγγελιών και των σχετικών στοιχείων που υποβάλλονται σε βάρος των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών.
Όλες οι καταγγελίες σε βάρος των υπαλλήλων και των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών διαβιβάζονται στη γραμματεία της επιτροπής και το αργότερο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους εξετάζονται από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές. Σοβαρές δε καταγγελίες εξετάζονται άμεσα και κατά προτεραιότητα. Εν συνεχεία η επιτροπή κρίνει ποίες υποθέσεις οδηγούνται προς έλεγχο στη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων του υπουργείου και ποιες μπαίνουν στο Αρχείο, εφόσον αξιολογούνται ως προφανώς αόριστες, αβάσιμες ή ασήμαντες.
Η επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα αξιολόγησης επί των καταγγελιών που αφορούν σε πειθαρχικά αδικήματα που επισύρουν ποινικές κυρώσεις, τα οποία εξετάζει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να διατεθούν επιπλέον Οικονομικοί Επιθεωρητές για τη διερεύνηση καταγγελιών, ώστε να μην καθυστερεί η εξέταση των υποθέσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Είναι ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις της γενιάς μας» – H Μάργκοτ Ρόμπι για τον Τζέικομπ Έλορντι στα Ανεμοδαρμένα Ύψη
- Διαδοχικές παρεμβάσεις Καραμανλή για αγροτικό και κρίση θεσμών – Τι θα πει για δύο θέματα που καίνε την κυβέρνηση
- Τα ωραία του «Αναστό»
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Νεκροί 18 μετανάστες μετά από ναυάγιο
- Νυχτερινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Παλαιό Φάληρο – Ποιοι δρόμοι κλείνουν
- Premier League: Καθάρισε τη Σάντερλαντ και πλησίασε την κορυφή η Σίτι, νέα «γκέλα» για την Τσέλσι


