Εισαγγελική έρευνα για τη λειτουργία των ενεχυροδανειστηρίων
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την αδειοδότηση και λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, των δραστηριοτήτων τους, αλλά και των συναλλαγών που έχουν με τους πολίτες, οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα το ΣΔΟΕ είχε εκδώσει ανακοίνωση, βάσει της οποίας σε ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού στην επικράτεια, είχε διαπιστώσει παραβατικότητα που ξεπερνά το 50%.
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα σχετικά με την αδειοδότηση και λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, των δραστηριοτήτων τους, αλλά και των συναλλαγών που έχουν με τους πολίτες, οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτά λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Π.Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας REAL NEWS, σχετικά με παράνομη λειτουργία ενεχυροδανειστηρίων, που εμφανίζονται πλέον κατά δεκάδες σε όλη την Ελλάδα.
Ήδη, πριν από περίπου ένα μήνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία σε ελέγχους που είχε πραγματοποιήσει σε ενεχυροδανειστήρια και ανταλλακτήρια χρυσού στην επικράτεια, είχε διαπιστώσει παραβατικότητα που ξεπερνά το 50%.
Σκοπός της εισαγγελικής έρευνας είναι να ελεγχθούν οι καταγγελίες και να διαπιστωθεί αν εφαρμόζονται οι νόμοι όσον αφορά την λειτουργία και τις δραστηριότητες τέτοιων επιχειρήσεων, αλλά και στις συναλλαγές τους με πολίτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Superleague 2: Αυτές είναι οι ενδεκάδες στο Καλαμάτα – Ολυμπιακός Β’
- Φανάρια ρύθμισης κυκλοφορίας: Πότε περνάμε με πορτοκαλί – Τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ
- Φιντάν: «Η Τουρκία δεν πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν – Απαιτείται σχέδιο τελικής έκβασης»
- Τουρισμός: «Φρένο» στις κρατήσεις – Η διάρκεια του πολέμου θα καθορίσει τη σεζόν
- Ανδρουλάκης: Καλώ κάθε πολίτη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την πολιτική αλλαγή, με κοινωνική Δικαιοσύνη και Κράτος Δικαίου
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επικαλείται το «δικαίωμα στη σιωπή» σε υποκλοπές, ΟΠΕΚΕΠΕ, πόλεμο στη Μέση Ανατολή
