Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. τα ευρήματα στο διαμέρισμα του Γαλατσίου
Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκονται τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων σημειώματα με ονόματα και οδηγίες κατασκευής βομβών, από το ισόγειο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι, το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει επίσης οι χειρόγραφες σημειώσεις με τις κωδικοποιημένες φράσεις επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οργάνωσης.
Στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας βρίσκονται τα ευρήματα, μεταξύ των οποίων σημειώματα με ονόματα και οδηγίες κατασκευής βομβών, από το ισόγειο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια, στο Γαλάτσι, το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.
Μεταξύ των ευρημάτων είναι δέκα πλαστά δελτία ταυτότητας, κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με πλήρη στοιχεία πολιτών και χειρόγραφες σημειώσεις σχετικά με τη συνδεσμολογία εκρηκτικών μηχανισμών, μία κάρτα μνήμης, κλειδιά για άλλα σπίτια κι ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι χειρόγραφες σημειώσεις με τις κωδικοποιημένες φράσεις επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οργάνωσης. Ήδη, οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει να «σπάσουν» κάποιες από αυτές.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κωδικοποιημένη έκφραση «αν μου πει η γάτα με γρατσούνισε πολύ» σημαίνει ότι ενεργοποιώ τους φίλους μου με τη σειρά που είπαμε. Αντίστοιχα, «ο Βασίλης έπαιξε τουρνουά πόκερ σε ένα φίλο του και βγήκε χιοστός» χρησιμοποιείται για να ξέρει κάποιος ποιο φίλο του θα βρει, όπου το χ σημαίνει ο φίλος μου με την αριθμητική σειρά που έχει προσυννενοηθεί.
Επίσης, η απάντηση «η γάτα έχει γίνει πολύ επιθετική» σημαίνει όταν θα έχεις κανονίσει με τον φίλο μου, ενώ «μου έπεσαν τα ρούχα από το μπαλκόνι» σημαίνει ότι σε δυο ημέρες και στις 18:00 ώρα θα είμαι στα σκαλάκια που θα με περιμένει ραδιοταξί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
