Υποτιμούν την άνοδο της άκρας Δεξιάς, είπε ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ
Στο φαινόμενο της ανόδου της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα της κρίσης επικεντρώθηκε η διάλεξη του φημισμένου ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ στο θέατρο στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας. «Πολλοί πολιτικοί υποτιμούν την άνοδο της και τη θεωρούν παροδικό φαινόμενο» τόνισε ο σπουδαίος ιστορικός.
Στο φαινόμενο της ανόδου της άκρας Δεξιάς στην Ελλάδα της κρίσης επικεντρώθηκε η διάλεξη του φημισμένου ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδας.
«Πολλοί πολιτικοί υποτιμούν την άνοδο της και τη θεωρούν παροδικό φαινόμενο. Δεν είναι αλήθεια. Η ελληνική πολιτεία δεν δείχνει σημάδια να καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης» τόνισε ο σπουδαίος ιστορικός.
Ο κ. Μαζάουερ ανέλυσε την «αντιφατική» φυσιογνωμία της Χρυσής Αυγής, ξεκαθαρίζοντας ότι έχει «ιδεολογική συγγένεια με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό». Υπακούουν, είπε, στη «μυστική φωνή του αίματος» και σε ένα είδος «Φύρερ» που θα βγάλει ασπροπρόσωπο τον «λαό» που επικαλούνται. «Βάλτε στη θέση των μεταναστών τους Εβραίους και θα καταλάβετε την τρομακτική ομοιότητα» είπε.
«Για τη Χρυσή Αυγή είναι η ρίζα όλων των κακών στη χώρα. Η Χρυσή Αυγή υπόσχεται κάτι το οποίο δεν γίνεται: επιστροφή στην αυτάρκεια μετά την αποκήρυξη του χρέους, αλλά ταυτόχρονα υπόσχονται και αμυντική ασφάλεια για τη χώρα, την οποία δεν μπορούν να πληρώσουν».
Αναφερόμενος στην άκρα αριστερά υποστήριξε ότι δεν αποδέχθηκε ποτέ τη μετάβαση στην μεταπολίτευση, θεωρώντας ότι η χώρα παραμένει σε καθεστώς δικτατορίας. Τη χαρακτήρισε, ωστόσο, «ασήμαντη εκλογικά» και «δευτερεύουσα απειλή για τη Δημοκρατία».
«Η κρίση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σήμερα στην Ελλάδα είναι στ’ αλήθεια σοβαρή» συνέχισε ο Μαζάουερ υπερασπιζόμενος την Μεταπολίτευση ως μια περίοδο επανεκτίμησης συνολικά της πολιτικής αλλά και της ιστορίας στη χώρα μας. «Το θεμελιώδες πρόβλημα είναι η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του» είπε πολλές φορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής
- Μπενίτεθ: « Η ποιότητα της Μπέτις έκανε τη διαφορά – Η τελική γεύση που μένει είναι ικανοποίηση»
- Οι «27» καλούν σε πάγωμα των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και προστασία αμάχων – Δεν καταδικάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ
- Προβλήματα από τον χιονιά στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία – Απεγκλωβίστηκε λεωφορείο με μαθητές κοντά στο Λαμπίρι
- Europa League: Η Μπολόνια προκρίθηκε στα προημιτελικά από τον ιταλικό «εμφύλιο» (4-3 στην παράταση)
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Europa League (vids)
