Αγωγές φαρμακοποιών κατά του ΕΟΠΥΥ
Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των φαρμακοποιών, ζητώντας πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιαγράμματος του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί έως τις 10 Ιανουαρίου.
Αντιθέτως ένα μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν οι οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο.
Σε συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων με το Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εν όψει και της Γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα προκειμένου ο ΠΦΣ να καθορίσει τη στάση του.
«Δίνουμε μια καθημερινή μάχη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θεόδωρος Αμπατζόγλου «προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».
health.in.gr
- Μέλος διοίκησης Φενέρ: «Το Παναθηναϊκός – Βαλένθια είναι απόψε, οι καιρικές συνθήκες δεν διαφέρουν, τι θα αλλάξει;»
- Ευρωπαϊκό πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ στο Χ για αδιαφάνεια και παραπλάνηση χρηστών – Ενόχληση στην Ουάσιγκτον
- Γαλλία: Πατέρας βίαζε την κόρη του και απέκτησε μαζί της τρία παιδιά
- Γλασκώβη: Ένας νεκρός και τρεις στο νοσοκομείο μετά από ταραχές στους δρόμους της πόλης
- Δήμος χορηγεί επίδομα στέγασης σε γιατρούς που υπηρετούν στο νησί και δεν διαθέτουν κατοικία
- Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος – Υπολογισμός και δικαιούχοι – Τι να κάνετε αν δεν το λάβετε