Στόχος της κυβέρνησης η απαγόρευση των απεργιών, τονίζει η ΓΣΕΕ
Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκαλεί το σενάριο περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, με ρύθμιση που θα βάζει φρένο στις απεργίες. Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί την απαγόρευση των απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών». Την αντίθεσή τους σε τέτοιου είδους ρύθμιση εξέφρασαν οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορό της.
Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκαλεί το σενάριο περί αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, με ρύθμιση που θα βάζει φρένο στις απεργίες. Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί την απαγόρευση των απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών».
Την αντίθεσή τους εξέφρασαν οι κυβερνητικοί εταίροι, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, στα σενάρια αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό κατήφορό της.
- Αρνητικοί οι κυβερνητικοί εταίροι στο νόμο – «φρένο» για τις απεργίες
- Η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ στα σενάρια για αλλαγή του νόμου
- ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχεια στον αυταρχικό κατήφορο
- Νόμο – «φρένο» στις απεργίες ετοιμάζει η κυβέρνηση
Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ αναφέρει:
«Την ώρα που συνεχίζονται οι δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και παράλληλα η φοροδιαφυγή, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν η κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών. Ο τελικός στόχος της πολιτικής της είναι όμως εμφανής. Και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τηςη ΓΣΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επεισοδιακή ρεβεγιόν για ζευγάρι – Ξυλοκόπησαν 43χρονο για σεξουαλική παρενόχληση – Τρεις συλλήψεις
- Τα γεύματα του σκύλου σε κάθε στάδιο της ζωής του
- Οι βουλευτίνες της Ιαπωνίας αγωνίζονται για περισσότερες τουαλέτες – Δύο καμπίνες, 73 γυναίκες, μια μεγάλη ουρά
- New Year, New You: Τα gadgets και οι συνήθειες που θα απογειώσουν το 2026
- Kara Robinson: Κατάφερε να ξεφύγει από έναν serial killer και βοήθησε στην εξιχνίαση τριών φόνων του
- Ανόητος ο Πούτιν; Γιατί οι Ρώσοι άφησαν όρθιες τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας




