Πρόστιμο 500 εκατ. λιρών αναμένεται να επιβληθεί στην RBS για το Libor
Πρόστιμο ύψους 500 εκατ. λιρών αναμένεται να επιβληθεί στην Royal Bank of Scotland για την υπόθεση παραποίησης του επιτοκίου Libor. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η σχετική ανακοίνωση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, ενώ η RBS θα δηλώσει ένοχη στις ποινικές κατηγορίες στο πλαίσιο συμφωνίας της με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Πρόστιμο ύψους 500 εκατ. λιρών αναμένεται να επιβληθεί στην Royal Bank of Scotland για την υπόθεση παραποίησης του επιτοκίου Libor.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η σχετική ανακοίνωση ενδέχεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, ενώ η RBS θα δηλώσει ένοχη στις ποινικές κατηγορίες στο πλαίσιο συμφωνίας της με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Αυτό θα είναι το τρίτο πρόστιμο που επιβάλλουν οι αρχές σε σχέση με την υπόθεση παραποίησης του διατραπεζικού προσφερόμενου επιτοκίου Libor και ξεπερνά τα 290 εκατ. λιρών που πλήρωσε για την ίδια υπόθεση η Barclays, τον περασμένο Ιούνιο, ενώ είναι χαμηλότερο από το 1,5 δισ. δολάρια που κατέβαλε το Δεκέμβριο η UBS AG.
Το Bloomberg σημειώνει πως αναμένεται ήδη η αποχώρηση του διευθυντή του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής δραστηριότητας, Τζον Χούρικαν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε ότι η RBS πρέπει να πληρώσει τα αμερικανικά πρόστιμα μειώνοντας τα μπόνους της προς τους τραπεζίτες του τμήματος επενδύσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ