Το Ισραήλ «θα μετανιώσει το πλήγμα στη Συρία» λέει η Τεχεράνη
Ο επικεφαλής του ιρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «θα μετανιώσει την πρόσφατη πράξη επίθεσης» στη Συρία, μιλώντας σε επίσημη επίσκεψή του στη Δαμασκό, αναφερόμενος στην επιδρομή με χρόχο οπλισμό επί συριακού εδάφους που φέρεται να προοριζόταν για την Χεζμπολάχ. «Ο ισλαμικός κόσμος δεν θα επιτρέψει επίθεση στη Συρία» είπε ο Ιρανός αξιωματούχος.
Ο επικεφαλής του ιρανικού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας προειδοποίησε το Ισραήλ ότι «θα μετανιώσει την πρόσφατη πράξη επίθεσης» στη Συρία, μιλώντας σε επίσημη επίσκεψή του στη Δαμασκό, αναφερόμενος στα περί επιδρομής σε οπλισμό επί συριακού εδάφους που φέρεται να προοριζόταν για την Χεζμπολάχ.
Την Κυριακή, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ είπε πως το πλήγμα δείχνει ότι το Ισραήλ παίρνει στα σοβαρά τη δέσμευσή του να αποτρέψει τον εξοπλισμό της Χεζμπολάχ -αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά το χτύπημα
«Ο ισλαμικός κόσμος δεν θα επιτρέψει επίθεση στη Συρία» είπε ο Ιρανός Σαΐντ Τζαλίλι, που ξεκίνησε τη Δευτέρα τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Δαμασκό. Το Ιράν είναι ο στενότερος σύμμαχος του Άσαντ στην περιοχή.
Και η ίδια η Συρία έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ με αντίποινα, αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε καμία δράση.
Ο Σαΐντ Τζαλίλι δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τις προθέσεις του Ιράν. Περιορίστηκε μόνο στο ότι «το Ισραήλ θα ηττηθεί, όπως το 2006», αναφερόμενος στον πόλεμο με την Χεζμπολάχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Θανάσης Τσαλταμπάσης: Πατέρας για δεύτερη φορά, γέννησε η σύζυγος του
- Inbound Travel Surges to 49% in Dec. 2025
- Κίνηση: Στο «κόκκινο» κεντρικοί δρόμοι στην Αττική – Πού εντοπίζονται αυξημένα προβλήματα και καθυστερήσεις
- Σκύρος: Διέγνωσαν πνευμονία σε 46χρονο και πέθανε από ανακοπή κάποιες ώρες μετά – Τι καταγγέλλει η οικογένεια
- Αποθέωση στο γήπεδο της Σουόνσι για τον συνιδιοκτήτη Snoop Dogg! (vid)
- Νέο βίντεο από την Κυψέλη: Η στιγμή που ο 64χρονος χτυπά μέσα στο σπίτι της τη μητέρα της 25χρονης ΑμεΑ
