Ένοπλη επίθεση σε υποψήφιο για την προεδρία της Αρμενίας
Άγνωστος πυροβόλησε στον κορμό τον Παρουίρ Αϊρικιάν, έναν από τους οκτώ υποψηφίους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της Αρμενίας, χωρίς -όπως φαινόταν ότι προσπαθούσε- να τον σκοτώσει. Ο Αϊρικιάν, που δεν θεωρείται από τα φαβορί στις εκλογές, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Ο πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, κάτι πάντως που δεν σχολιάζει η αρμόδια εκλογική επιτροπή.
Άγνωστος πυροβόλησε στον κορμό τον Παρουίρ Αϊρικιάν, έναν από τους οκτώ υποψηφίους στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της Αρμενίας, χωρίς -όπως φαινόταν ότι προσπαθούσε- να τον σκοτώσει.
Ο Αϊρικιάν, που δεν θεωρείται από τα φαβορί στις εκλογές, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Όπως φαίνεται, ο 63χρονος υποψήφιος δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του τα μεσάνυχτα.
Ο δράστης πυροβόλησε τον Αϊρικιάν από πίσω πριν διαφύγει. Ο υποψήφιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να αφαιρεθεί η σφαίρα.
Οι εκλογές για την ανάδειξη του Αρμένιου προέδρου έχουν προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σχετικά άνετη επανεκλογή του Σ.Σαρκισιάν. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν δίνουν παραπάνω από 1% στον Αϊρικιάν.
Ο πρόεδρος της Βουλής άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών λόγω της επίθεσης, κάτι πάντως που δεν σχολιάζει η αρμόδια εκλογική επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας