Την μέθοδο με την οποία θα λειτουργεί ένα δίκτυο ανθρώπων πρόθυμων να δανείσουν και να δανειστούν μετρητά από παρακείμενους χρήστες συσκευών υπέβαλλε η Apple προς κατοχύρωση στο γραφείο πατεντών των Ηνωμένων Πολιτειών. H αίτηση έχει υποβληθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2011, τώρα όμως δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του γραφείου κατοχύρωσης πατεντών.

Η μέθοδος που περιγράφεται στην αίτηση υπό τον τίτλο Ad-hoc cash dispensing network είναι μάλλον απλή. Ο χρήστης που χρειάζεται μετρητά υποβάλλει το αίτημά του σε έναν αφοσιωμένο διακομιστή, όπου ξεκινά η αναζήτηση για χρήστες που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να δανείσουν και παρέχουν πρόσβαση στην θέση τους. Αφού η υπηρεσία εντοπίσει τουλάχιστον έναν χρήστη στην ίδια περιοχή έτοιμο να δανείσει τα χρήματα που χρειάζεται ο αιτούμενος τους φέρνει σε επαφή. Όταν οι δύο χρήστες συναντηθούν, η αντίστοιχη εφαρμογή αναλαμβάνει να ενημερώσει την υπηρεσία για την συναλλαγή. Λογαριασμός που διατηρεί ο δανειζόμενος στην υπηρεσία χρεώνεται με ποσό ίσο με τα χρήματα που δανείστηκε και μια επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία. Ο λογαριασμός του δανειστή πιστώνεται με το ποσό που δάνεισε και μοιράζεται με την υπηρεσία το ποσό που χρεώθηκε ο δανειζόμενος για την παροχή της υπηρεσίας.

Η μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα, εάν αναλάβουν τους αντίστοιχους ρόλους, τα iPhone, iPad και Mac, μια εφαρμογή με την επωνυμία π.χ. Cash και το iTunes. Ωστόσο, η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας δεν αποτελεί απόδειξη ότι η Apple θα την κάνει πράξη.

In.gr Τεχνολογία