Παραιτήθηκε Ρώσος δικαστής που πιάστηκε να κοιμάται στην έδρα
Ρώσος δικαστής παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να κοιμάται κατά τη διάρκεια μιας δίκης, στο τέλος της οποίας ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών. Το βίντεο που εικονίζει τον δικαστή Γεβγκένι Μαχνό να κοιμάται κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο.
Ρώσος δικαστής παραιτήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο που τον δείχνει να κοιμάται κατά τη διάρκεια μιας δίκης, στο τέλος της οποίας ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών.
Το βίντεο που εικονίζει τον δικαστή Γεβγκένι Μαχνό να κοιμάται κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τον Ιανουάριο.
«Η Επιτροπή Κρίσεως Δικαστών έκανε δεκτή την παραίτηση του Μαχνό» δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti η δικαστίνα και μέλος της Επιτροπής Βαλεντίνα Ποζάρσκαγια.
Στο βίντεο, που φέρεται να γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας δίκης για απάτη τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μπλαγκοβεσένσκ, φαίνεται ο δικαστής Μαχνό να γέρνει στην καρέκλα του με το κεφάλι κρεμασμένο στη μια πλευρά.
Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα θα ξαναδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου αφού έγινε δεκτή η έφεσή του.
Ο δικαστής Μαχνό μπορεί να επιστρέψει στην έδρα, εάν το θέλει, αρκεί να ξαναδώσει εξετάσεις, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Νιγηρία: Δεκάδες νεκροί σε αεροπορικά πλήγματα με στόχο τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ
- Κύπρος: «Δεν διαπραγματεύεται» τις βάσεις η Βρετανία – Εκτός συζήτησης η κυριαρχία σε Ακρωτήρι και Δεκέλεια
- Περού: Η υποψήφια της δεξιάς Φουχιμόρι προηγείται στις προεδρικές εκλογές
- Ουγγαρία: Το Tisza εξασφαλίζει υπερπλειοψηφία δύο τρίτων στο κοινοβούλιο
- Ουκρανία: Ελαβε τέλος και επισήμως η πασχαλινή κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία
- Πετρέλαιο: Η τιμή του βαρελιού ξεπέρασε πάλι τα 100 δολάρια έπειτα από τις ανακοινώσεις του Τραμπ