Ασφαλιστικές εταιρείες στο «κόκκινο» θα διασώζονται όπως οι τράπεζες
Aλλάζει το καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δίνει τη δυνατότητα να διασωθεί ασφαλιστική εταιρεία με την έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά τα πρότυπα που έχουν ακολουθηθεί και για τις τράπεζες. «Οι προνομιούχες μετοχές παρέχουν στο ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο, μέσω εκπροσώπου του» όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο.
Aλλάζει το καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής ασφάλισης με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δίνει τη δυνατότητα να διασωθεί ασφαλιστική εταιρεία με την έκδοση προνομιούχων μετοχών κατά τα πρότυπα που έχουν ακολουθηθεί και για τις τράπεζες.
«Οι προνομιούχες μετοχές παρέχουν στο ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα συμμετοχής στο διοικητικό συμβούλιο, μέσω εκπροσώπου του» όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο.
Η ρύθμιση αυτή περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις», που είναι σε δημόσια διαβούλευση (opengov.gr) και στο άρθρο 1 του ν. 3723/2008 (Α΄250) προστίθεται παράγραφος 7, ως εξής:
«7. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται και για τις ανώνυμες εταιρίες ιδιωτικής ασφάλισης που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, εφόσον έχουν υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχέδιο αναδιάρθρωσης, στο οποίο προβλέπεται συγχώνευση με απορρόφηση ή με σύσταση νέας εταιρείας του ίδιου κλάδου, το οποίο κατά την κρίση της εποπτικής αρχής διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και φερεγγυότητα του νέου σχήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γερμανία: Δύο νεκροί και περισσότεροι από 15 τραυματίες – Συνελήφθη ο οδηγός που παρέσυρε πεζούς στη Λειψία
- Πιστός στους «γλάρους» ο Χούρζελερ – Υπογράφει νέο συμβόλαιο ο προπονητής της Μπράιτον
- Ζεντάγια και Μέριλ Στριπ εκτός Met Gala λόγω χορηγίας Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ
- Νέος Κόσμος: Βίντεο ντοκουμέντο με την παρέα των δραστών να κυνηγούν τον 15χρονο που μαχαίρωσαν και τους φίλους του
- Ευχάριστα νέα για την κατάσταση του Ντέρι μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του: Η ενημέρωση της Τσέλσι
- Διήμερη εκεχειρεία 8-9 Μαΐου κήρυξε ο Πούτιν – Την απορρίπτει ο Ζελένσκι

