Αύξηση 4,7% στις τιμές παραγωγού το 2012
Στο 4,7% επιβραδύνθηκε στο σύνολο του 2012 ο ρυθμός αύξησης του δείκτη τιμών παραγωγού (πληθωρισμός χονδρικής), από 7,7% το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Στο 4,7% επιβραδύνθηκε στο σύνολο του 2012 ο ρυθμός αύξησης του δείκτη τιμών παραγωγού (πληθωρισμός χονδρικής), από 7,7% το 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Το Δεκέμβριο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία (σύνολο Εγχώριας και Εξωτερικής Αγοράς) παρουσίασε αύξηση 1,9% σε ετήσια βάση και 0,3% σε μηνιαία (έναντι του Νοεμβρίου).
Η αύξηση κατά 1,9% στο κόστος παραγωγής των ελληνικών βιομηχανιών οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εγχώριας αγοράς κατά 2,1%.
β. Στην αύξηση του δείκτη τιμών παραγωγού εξωτερικής αγοράς κατά 1,3%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]
- Τεττέη και Ρενάτο, οι δύο «αποδείξεις» της βελτίωσης του Μπενίτεθ
- Φάμελλος: Η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη ανήκουν σε όλους – Η κυβέρνηση μειώνει και τις δύο
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
