ΕΒΕΑ : Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του δικτύου Europe Direct (EDIC) θα λειτουργήσει την περίοδο 2013-2017 στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου.
Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct – (EDIC) στην Ελλάδα είναι συνολικά 19, ενώ σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. είναι 500. Απευθύνονται στο ευρύ κοινό ως δίαυλοι επικοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και βρίσκονται στις πιο σημαντικές πόλεις και πρωτεύουσες κάθε κράτους μέλους. Υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της Ε.Ε. και ο συντονισμός τους γίνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κάθε κράτος μέλος.
Στόχος του Europe Direct είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πληροφόρησης μέσω της υποστήριξης της «μονοαπευθυντικής θυρίδας» παροχής υπηρεσιών (one-stop-shop υπηρεσίες), παρέχοντας πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην Ε.Ε., στις προτεραιότητες και στις πολιτικές της, ιδιαίτερα όσον αφορά στην Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020», αλλά και σε αντίστοιχα θέματα νομοθεσίας, προγραμμάτων και χρηματοδοτικών ευκαιριών.
Το ΕΒΕΑ ενθαρρύνει και υποστηρίζει την εν λόγω πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς οι πολιτικές της Ε.Ε. ενισχύονται και καθίστανται αποτελεσματικότερες όταν ασκούνται με τη συνέργεια θεσμικών φορέων και δικτύων πληροφόρησης προς την κατεύθυνση της προώθησης κοινών θέσεων και συμφερόντων στην ενιαία αγορά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς η Microsoft ελπίζει να πετύχει «αρνητικές εκπομπές άνθρακα» έως το 2030
- Βέλγιο: Αθλητές έστηναν τουρνουά μπάσκετ για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες
- Είχαν στήσει κλώνο κεραίας κινητής τηλεφωνίας, έστελναν παραπλανητικά sms και υπέκλεπταν τραπεζικές κάρτες
- Γροιλανδία: Έφτασαν οι πρώτοι στρατιώτες από την Ευρώπη – Ποιες χώρες συμμετέχουν στην αποστολή
- Αντί να πάρει, θα δώσει – Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον διεκδικεί την περιουσία του πατέρα της και βρέθηκε χρεωμένη 115.000 δολάρια
- Ισχυρή έκρηξη στην Ουτρέχτη – Πληροφορίες για τραυματία
