Ράλλυ Dakar 2013: Η ομάδα της Honda έφτασε στον τερματισμό
Με επιτυχία στέφθηκε η επιστροφή της ομάδας της Honda στο ράλλυ Dakar αφού και οι τρεις αναβάτες της ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού.
Στο ράλλυ Dakar σκοπός δεν είναι μόνο η διάκριση. Ο τερματισμός είναι εξίσου σημαντικός με μία θέση στην πρώτη πεντάδα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την επιστροφή μίας ομάδας μετά από αρκετά χρόνια.
Αυτό πέτυχε και η Honda. Οι τρεις αναβάτες της ομάδας HRC: Helder Rodrigues, Javier Pizzolito και Johnny Campbell οδηγώντας από μία Honda CRF450 Rally ανέβηκαν στη ράμπα του τερματισμού στο Dakar Rally 2013, έχοντας καλύψει 8.420 χιλιόμετρα μέσα από 14 ειδικές διαδρομές από το Περού μέχρι τη Χιλή.
Μετά το τέλος της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα από τη La Serena στο Santiago μήκους 346 χιλιομέτρων 2 από τους αναβάτες της Team HRC βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα του αγώνα.
Ήταν οι Η. Rodrigues (τερμάτισε στην έβδομη θέση) και J. Pizzolito (στην όγδοη θέση) ενώ ο τρίτος οδηγός της ομάδας Johnny Campbell τερμάτισε στην 40η θέση.
Ο τερματισμός και των 3 οδηγών της ομάδας σε ένα από τα πιο σκληρά ράλλυ του κόσμου ήταν καρπός της αξιοπιστίας της CRF450 Rally, της προσπάθειας ολόκληρης της ομάδας καθώς επίσης και της αλληλοϋποστήριξης των 3 οδηγών σε κάθε ειδική διαδρομή του αγώνα.
Τα προβλήματα πλοήγησης, κάποιες μηχανικές βλάβες ορισμένα θέματα με τα καύσιμα την 2η και 3η ημέρα του αγώνα είχαν σαν αποτέλεσμα οι αναβάτες της HRC να χάσουν πολύτιμο χρόνο αλλά και την επαφή τους με τους πρώτους αναβάτες.
«Ήταν μια μεγάλη πρόκληση και τιμή για μένα να είμαι μέλος της ομάδας της Honda στο Dakar Rally, δήλωσε ο Helder Rodrigues και πρόσθεσε:
«Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος με τo αποτέλεσμα όσον αφορά την τελική θέση μου (τερμάτισε έβδομος) γιατί με αυτή την ομάδα και αυτή τη μοτοσικλέτα είχαμε τη δυνατότητα να παλέψουμε για το podium».
«Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να πραγματοποιήσουμε δοκιμές με τη CRF450 Rally. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είμαστε όλοι εδώ στο Σαντιαγό».
Ο Javier Pizzolito, ο οποίος τερμάτισε στην όγδοη θέση δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που κατάφερα να ολοκληρώσω το Dakar Rally 2013 και να τερματίσω στην 8η θέση της Γενικής Κατάταξης» και πρόσθεσε:
«Το ατύχημα που είχα την περσινή χρονιά και μου κόστισε σπάσιμο του μηριαίου οστού και του αγκώνα μου, απαίτησε πολλή δουλειά και σκληρή δοκιμασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους προκειμένου να μπορέσω να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες τoυ αγώνα».
«Η CRF450 Rally αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστη και αυτό μας έχει δημιουργήσει μεγάλο ενθουσιασμό για να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε «.
Ο Διευθυντής της Team HRC Katsumi Yamazaki, HRC Team δήλωσε: «Kαταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο που ήταν ο τερματισμός όλων των μοτοσικλετών στο τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και απαιτούσε τη μέγιστη προσπάθεια από κάθε μέλος της ομάδας μας».
«Έχοντας δουλέψει μόλις 6 μήνες στόχος μας δεν ήταν η νίκη, αλλά να φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Μετά από 14 ειδικές διαδρομές αποκτήσαμε πολύτιμα δεδομένα για την περαιτέρω βελτίωση της CRF 450 Rally, έτσι ώστε να κατακτήσουμε την 1η θέση το 2014».
O K. Yamazaki κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Helder, τον Javier και τον Johnny, καθώς επίσης και όλα τα μέλη της ομάδας μας και όλους τους χορηγούς και συνεργάτες μας για το σπουδαίο έργο και την υποστήριξή τους».
auto.in.gr
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)