«Όχι» του ΚΑΣ στα γυρίσματα διαφημιστικού σαμπουάν στο Νομισματικό Μουσείο
«Άκρως απαράδεκτο και προσβλητικό» χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το σενάριο του διαφημιστικού μηνύματος, που ζητούσε, μέσω αιτήματος της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Central Athens AE, άδεια κινηματογράφησης στο Νομισματικό Μουσείο για λογαριασμό της L' Oreal Istanbul.
«Άκρως απαράδεκτο και προσβλητικό» χαρακτήρισαν τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου το σενάριο του διαφημιστικού μηνύματος, που ζητούσε, μέσω αιτήματος της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Central Athens AE, άδεια κινηματογράφησης στο Νομισματικό Μουσείο για λογαριασμό της L’ Oreal Istanbul.
Στο σενάριο, μια κοπέλα πηγαίνει νύχτα στο Μουσείο και με χορευτικές κινήσεις προσπερνά τα λέιζερ των συστημάτων ασφαλείας για να καταλήξει στον «θησαυρό» (ένα σαμπουάν της εν λόγω εταιρείας), ενώ την ίδια στιγμή αντιλαμβάνεται χαρούμενη ότι το χτένισμά της δεν έχει χαλάσει.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τροποποιημένο σενάριο, καθώς στην αρχική πρόταση ο θησαυρός αφορούσε ένα περιδέραιο, το οποίο φοράει η κοπέλα και μετά προσπαθεί να διαφύγει.
«Αποτελεί δυσφήμηση για τα μουσεία μας και την ασφάλειά τους, γι αυτό και είμαστε υπέρ της μη χορήγησης της άδειας κινηματογράφησης» ανέφερε η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟ, ενώ ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, Μανόλης Κορρές, έκανε λόγο για «έλλειψη σεβασμού».
Πολλά ήταν τα μέλη που δήλωσαν την απορία τους, τόσο επειδή δεν επιλέχτηκε ένα τουρκικό μουσείο για το γύρισμα του διαφημιστικού, όσο και ως προς την αποδοχή του αιτήματος από πλευράς διεύθυνσης του Νομισματικού Μουσείου.
Η αρνητική γνωμοδότηση ήταν ομόφωνη από τα μέλη του ΚΑΣ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΑΔΕ: Κατάσχεση μεγάλης ποσότητας παράνομων σκευασμάτων διατροφής – Άνω των 200.000 ευρώ η φοροδιαφυγή
- Νέα Αριστερά: Ο αγώνας για μια Κύπρο ενωμένη είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά
- Η Euroleague και οι καλύτερες φάσεις του MVP, Σάσα Βεζένκοφ (vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Πούτιν θα τερματίσει σύντομα τον πόλεμο στην Ουκρανία
- «Ομόρφυνε τη ζωή μας» – Η ΕΛΑΣ αποχαιρετά τη σπουδαία ηθοποιό Μάρω Κοντού
- Θερινές Προβολές ΕΦΕ: Μια ματιά στη φρίκη του πολέμου μέσα από το animated φιλμ Waltz with Bashir
- Rispet Home HEAVY DUTY: Η νέα σειρά προϊόντων καθαρισμού για σπίτια με κατοικίδια από τη ΜΕΓΑ
- Marfin: Στις φυλακές Ναυπλίου και Μαλανδρίνου οι δύο 42χρονοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442