Σεμινάρια πληροφορικής για ηλικιωμένους, από τους «Φίλους» του ΙΜΕ
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παραδίδει μαθήματα ειδικά σε νέους χρήστες υπολογιστών που δεν γνωρίζουν τίποτα για υπολογιστές, ηλικίας ακόμα και άνω των 60 ετών, σε μια σειρά δίωρων μαθημάτων κάθε Παρασκευή απόγευμα.
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού παραδίδει μαθήματα ειδικά σε νέους χρήστες υπολογιστών που δεν γνωρίζουν τίποτα για υπολογιστές, ηλικίας ακόμα και άνω των 60 ετών, σε μια σειρά δίωρων μαθημάτων κάθε Παρασκευή απόγευμα.
Στο πρωτότυπο σεμινάριο πληροφορικής οι συμμετέχοντες αρχικά ενημερώνονται για τις τρέχουσες τεχνολογίες και εξοικειώνονται με έννοιες όπως το Facebook, το Twitter, το blogging, την ασφάλεια στο Διαδίκτυο και τον γονικό έλεγχο. Επίσης, αποκτούν βασικές γνώσεις για την αγορά υπολογιστή ή και tablet, smartphone ή Smart TV, για την δυνατότητα διεξαγωγής τραπεζικών συναλλαγών online και τις πληρωμές μέσω Διαδικτύου ή την αγορά εισιτηρίων για παραστάσεις ή/και ταξίδια.
Από την δεύτερη συνάντηση, οι συμμετέχοντες αρχίζουν να χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή.
Στο πλαίσιο των οκτώ δίωρων σεμιναρίων που διεξάγονται κάθε απόγευμα 17:00-19:00 από τις 18 Ιανουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, οι χρήστες θα μάθουν να μεταφέρουν τις φωτογραφίες από το κινητό τηλέφωνο ή την φωτογραφική τους μηχανή στον υπολογιστή τους και να τις κοινοποιούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμα και μέσω των σάιτ κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, ιδιαίτερα μαθήματα γίνονται για το e-mail, το Facebook, το Twitter, τους χάρτες της Google, αλλά και την επικοινωνία μέσω Skype, MSN και ooVoo, την χρήση του YouTube, του LinkedIn αλλά και άλλων δημοφιλών σήμερα υπηρεσιών, όπως το Pinterest και το Instagram.
- Το κόστος συμμετοχής ορίστηκε στα 250 ευρώ για μη μέλη του Συλλόγου Φίλων και στα 200 ευρώ για τα μέλη του (μπορείτε να εγγραφείτε άμεσα επιλέγοντας Εγγραφή στο www.friends.gr, εάν ενδιαφέρεστε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου). Για να δηλώσετε συμμετοχή στα σεμινάρια πρέπει να καλέσετε στο 212 254 0482.
Τα σεμινάρια θα γίνουν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), όπου διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης. Οι συμμετέχοντας θα λάβουν έντυπο υλικό και θα έχουν υποστήριξη στο σπίτι, ηλεκτρονικά.
Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό την ηθική και υλική υποστήριξη του Ιδρύματος για τη διάσωση και διάδοση της ιστορικής μνήμης και παράδοσης. Aριθμεί σήμερα γύρω στα 445 μέλη, κάθε ηλικίας, και επιδιώκει να προβάλει το πολύπλευρο έργο του Ιδρύματος, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις εκθέσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα συνέδρια και τα σεμινάρια.
Οι Φίλοι, μέσα από την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε μουσεία και εκδρομές σε τόπους με ιδιαίτερη ιστορική αξία, συγκεντρώνουν πόρους και βοηθούν και οικονομικά το Ίδρυμα. Παράλληλα, η αποστολή του τριμηνιαίου ενημερωτικού έντυπου «Τα νέα του Ελληνικού Κόσμου» αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο επικοινωνίας ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα, προσφέροντας ένα βήμα διαλόγου για τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία.
In.gr Τεχνολογία
- Τραγωδία στο Μπουρούντι: Ποδοσφαιριστής πέθανε στον αγωνιστικό χώρο αφού κατάπιε νόμισμα-γούρι
- Η προειδοποίηση του Καποδίστρια: «Κάντε γρήγορα, δείτε τι γίνεται στη Βενεζουέλα!»
- Γουόρντ: «Δεν ήταν θέμα χρημάτων – αυτό ήταν το καλύτερο για μένα στον Ολυμπιακό» (vid)
- Χειροπέδες σε τρεις 15χρονους για ληστεία σε βάρος γυναίκας – Την έριξαν στο έδαφος για να της πάρουν την τσάντα
- Ολυμπιακός – Όφη: Για το το Betsson Super Cup ζωντανά στο MEGA
- Ινφαντίνο: «Στο μέλλον οφσάιντ μόνο αν ο επιθετικός είναι πλήρως μπροστά από τον αμυντικό»

