Μείωση φόρων όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν λέει ο Γ. Μαυραγάνης
Μείωση φόρων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος από ομάδα τεχνοκρατών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Ο κ. Μαυραγάνης αναγνώρισε πως τα μέτρα που συνοδεύουν το νομοσχέδιο είναι δύσκολα για πλήθος πολιτών, αλλά υπογράμμισε πως θα βοηθήσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Μείωση φόρων, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, και απλοποίηση του φορολογικού συστήματος από ομάδα τεχνοκρατών προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στη συζήτηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο κ. Μαυραγάνης αναγνώρισε πως τα μέτρα που συνοδεύουν το νομοσχέδιο είναι δύσκολα για πλήθος πολιτών, αλλά υπογράμμισε πως θα βοηθήσουν τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Ο υφυπουργός Οικονομικών εστίασε στη φοροδιαφυγή, αναγνωρίζοντας πως πρέπει να γίνουν ακόμη πάρα πολλά. «Εγώ δεν θα παίξω με τη φοροδιαφυγή. Δεν θα αφήσω αυτό το φαινόμενο που όλες οι πτέρυγες της Βουλής έχουν καταγγείλει να συνεχισθεί» είπε.
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε βασικές πτυχές της φορολογικής μεταρρύθμισης που θα ακολουθήσει την άνοιξη και προανήγγειλε απλοποίηση της φορολογίας και μείωση των φορολογικών βαρών όταν η δημοσιονομική κατάσταση το επιτρέψει.
«Στόχος είναι να σταθεροποιηθεί δημοσιονομικά η χώρα. Εν συνεχεία να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις. Δεν είμαστε υπέρ των φόρων» υποστήριξε.
Στο σκέλος της απλοποίησης του φορολογικού συστήματος ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε πως θα συσταθεί επιτροπή τεχνοκρατών για την απλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και προανήγγειλε την κατάρτιση Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι
- Προσθαλασσώθηκε με ασφάλεια το Artemis II – Αίσιο τέλος για την δεκαήμερη αποστολή
- Ουγγαρία: Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα βοηθήσει την οικονομία της εάν εκλεγεί ο Ορμπαν
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή
- Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου