Προθεσμία από τον ανακριτή για να ετοιμάσει την απολογία του πήρε ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Φιλοθέη ως ο έκτος ύποπτος για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τις εταιρείες Energa και Hellas Power.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τον Ειδικό Ανακριτή έπειτα από επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την κίνηση
τραπεζικών λογαριασμών τους οποίους διατηρούσαν στην Κύπρο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση στην
Κύπρο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Για την ίδια υπόθεση έχουν οδηγηθεί στη φυλακή πέντε στελέχη των δύο εταιρειών, οι οποίες δεν απέδιδαν στο Δημόσιο το τέλος ακινήτων και τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις για την εμπορία ρεύματος. Τα ποσά αυτά φέρονται μάλιστα να εξήχθησαν σε τράπεζες του εξωτερικού ως προσωπικά περιουσιακά στοιχεία.

Η ζημιά που υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ