Δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιπλέον κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών
Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Reuters, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Τύπου.
Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση τους, δήλωσε την Τρίτη ανώτατος αξιωματούχος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Reuters, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Τύπου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια από το ποσό που είχε αρχικά οριστεί από την ΤτΕ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των επισφαλών δανείων.
«Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη εξέλιξη που να υποδηλώνει κάτι τέτοιο», δήλωσε στο Reuters στέλεχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Η Τράπεζα της Ελλάδας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Επικαλούμενη τραπεζικές πηγές, η εφημερίδα είπε ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών να αυξηθούν έως 30 εκατ. ευρώ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τη δυναμική των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τα διαφυγόντα έσοδα από τόκους μετά τη συμμετοχή στην επαναγορά των ομολόγων.
Ποσό 50 δισ. ευρώ από τα συνολικά 130 δισ. ευρώ του πακέτου διάσωσης της χώρας έχει διατεθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Δεν βλέπει τέλος στο πόλεμο του Ιράν ο Τραμπ – Θηλιά στο λαιμό του ακρίβεια και ενδιάμεσες εκλογές
- Το trailer του Spider-Man έγινε το πρώτο που σπάει το «φράγμα» του 1 δισ. views
- Αύξηση κατώτατου μισθού: «Ασπιρίνη» 40 ευρώ σε σοβαρά νοσούντες – Τα εκμηδενίζει η ακρίβεια
- Super League: Οι διαιτητές αμφισβητούν τις βαθμολογίες τους!
- Ακτινολόγοι προειδοποιούν για πιθανές απάτες με deepfake ακτινογραφίες
- «Δεν καταλάβαμε ότι τον μαχαίρωσε» – Πώς περιγράφει τη δολοφονία του Κλεομένη ο 19χρονος που ήταν μαζί του


