Σε δίκη παραπέμπεται ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για τη «δωρεά» κινητού τηλεφώνου
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας βρίσκεται ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννης Παντής, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος σε ηθοποιό.
Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας βρίσκεται ο αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννης Παντής, ο οποίος παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεση του κινητού τηλεφώνου iPhone που φέρεται να «δώρισε» με δαπάνες του Ιδρύματος σε ηθοποιό.
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάμπρος Τσόγκας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του αντιπρύτανη του ΑΠΘ για το αδίκημα της απιστίας, σε βαθμό πλημμελήματος, και με απευθείας κλήση τον στέλνει να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο.
Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμπεται και ο άλλοτε διευθυντής καταστήματος εμπορικών ειδών. Ο κ. Τσόγκας απήγγειλε σε βάρος του κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απιστία, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και υπεξαίρεση.
Το κατάστημα το διαχειρίζεται η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του ΑΠΘ, ενώ από αυτό φέρεται να αγοράστηκε το κινητό τηλέφωνο.
Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην εμπορικής διευθυντής του καταστήματος φέρεται, με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, να εκβίαζε τις πρυτανικές αρχές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λιβύη: 53 μετανάστες νεκροί ή αγνοούμενοι μετά την ανατροπή λαστιχένιας λέμβου στα ανοικτά της χώρας
- Φως στο Τούνελ: Σταθερά πρώτο και την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου
- Ο πρώην παίκτης της Premier League που είχε υπογράψει συμβόλαιο με ρήτρα που απαγόρευε ταξίδι… στο διάστημα!
- Άρτα: Θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 35χρονης μητέρας
- Δυτική Όχθη: Έντονες αντιδράσεις από τους Παλαιστίνιους για τα νέα μέτρα του Ισραήλ – «De facto προσάρτηση»
- Greece Energy Outlook: Deals and Vertical Corridor Talks
