Επιμένει ο Ολάντ στη φορολόγηση των πλούσιων, ίσως όχι με 75%
Η Γαλλία εξετάζει πλέον πως θα επιφέρει τροποποιήσεις στα σχεδία για την φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών έπειτα από την ακύρωσή τους από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ενδέχεται δε να εγκαταλείψει την αναφορά στην κλίμακα του 75%, ανέφερε κυβερνητική πηγή. Το μέτρο θα απέφερε 210 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2013.
Η Γαλλία εξετάζει πλέον πως θα επιφέρει τροποποιήσεις στα σχεδία για την φορολόγηση των πλουσιότερων πολιτών έπειτα από την ακύρωσή τους από το Συνταγματικό Δικαστήριο, ενδέχεται δε να εγκαταλείψει την αναφορά στην κλίμακα του 75%, ανέφερε κυβερνητική πηγή.
Στις 29 Δεκεμβρίου το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η έκτακτη φορολόγηση με 75% των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ είναι άδικη για τη φετινή χρονιά, καταβαραθρώνοντας το κύριο προεκλογικό σύνθημα του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
«Σε αυτό το στάδιο το επανεξετάζουμε ακόμη», υπογράμμισε η κυβερνητική πηγή, απαντώντας στην ερώτηση για τον φόρο του 75%.
Ο ίδιος κυβερνητικός παράγων πρόσθεσε πως ένα τροποποιημένο φορολογικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί «το αργότερο στα πλαίσια του προϋπολογισμού του 2014».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι ακόμη άγνωστο εάν θα διατηρηθεί η αναφορά στην φορολογική κλίμακα του 75% για τα ατομικά εισοδήματα, ενώ ακόμη δεν έχει καθοριστεί η ακριβής χρονική στιγμή της παρουσίασής του.
Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί έχει δηλώσει πως η απόρριψη της φορολόγησης των πλουσίων θα κοστίσει στην κυβέρνηση το 2013 περί τα 210 εκατ. ευρώ σε χαμένα εισοδήματα από φόρους.
Τα άλλα συμπληρωματικά μέτρα, που απορρίφθηκαν επίσης από το Συνταγματικό Δικαστήριο, περιλαμβάνουν την αύξηση του φόρου επί της ακίνητης περιουσίας, προσθέτοντας άλλα 500 εκατ. ευρώ σε χαμένους φόρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Δουδωνής από Στύψη: Δεν μπορούν να αφήσουν την κτηνοτροφία να πεθάνει – Περιμένω απαντήσεις στις 6 προτάσεις για τον αφθώδη πυρετό
- «Θέλω να τον σκοτώσω»: Η άγνωστη στιχομυθία Μπρους Λι και Τσακ Νόρις και το ρίσκο
- Η ναυπήγηση του Εθνικού Πλοίου επί τάπητος στη συνάντηση Κικίλια – Δένδια
- Στο μάτι της «Τερέζας» οι Κανάριες Νήσοι: Άνεμοι 140 χλμ/ώρα, γιγάντια κύματα, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Τι λέει για το Ευαγγέλιο και τους πίνακες – Η ανακοίνωση της γκαλερί
- Παναθηναϊκός: Χωρίς Χολμς η δωδεκάδα για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
