Εκρηκτικά κοντά στην εξοχική κατοικία του Δημ.Χριστόφια εντόπισε η αστυνομία
Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του κ. Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή. Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση δεν έχουν γίνει. Ο Δημ.Χριστόφιας επρόκειτο να μεταβεί στην εξοχική του κατοικία το απόγευμα του Σαββάτου.
Τρία κιλά εκρηκτικής ύλης TNT και ένας πυροκροτητής βρέθηκαν σε πολύ κοντινή απόσταση από την εξοχική κατοικία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στο χωριό Κελλάκι, κοντά στη Λεμεσό.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα εκρηκτικά βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου, που οδηγεί στην εξοχική κατοικία του κ. Χριστόφια, αλλά δεν ήταν συνδεδεμένα με πυροκροτητή.
Ωστόσο ένας πυροκροτητής, που θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί με κινητό τηλέφωνο ή σήμα άλλης ηλεκτρονικής συσκευής, βρέθηκε ανάμεσα στα εκρηκτικά.
Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν ύστερα από πληροφορία που δόθηκε στην κυπριακή αστυνομία, το πρωί του Σαββάτου, και σύμφωνα με την οποία ένα αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, εθεάθη να σταματά κοντά σε ένα δένδρο και ένας επιβάτης να αφήνει ένα αντικείμενο κάτω από αυτό.
Το αυτοκίνητο απομακρύνθηκε από την περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες αργότερα, με αποτέλεσμα να εντοπισθούν τα εκρηκτικά. Έγινε επίσης έρευνα στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.
Κατόπιν προτροπής των αρχών ασφαλείας ο Δημ.Χριστόφιας, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί στην εξοχική του κατοικία το απόγευμα του Σαββάτου, δεν θα μεταβεί μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το ζήτημα.
Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση δεν έχουν γίνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης