Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς για να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς για να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη.
Στις 12:25 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 0,47% στις 908,44 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 13,6 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 0,90% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 1,29%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 3,96%.
Ανοδικά κινούνταν 50 μετοχές, 61 πτωτικά και 24 παρέμεναν σταθερές.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος επίσης, ενώ πτωτικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%), στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,59% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,25%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,94% και στην Ιταλία 0,24%.
Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές, με άνοδο 0,70% στις 10.395,18 μονάδες έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
