Με απώλειες 1,24% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με τον γενικό δείκτη να τερματίζει τη συνεδρίαση λίγο πάνω από τις 900 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες, για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς για να κατοχυρώσουν βραχυχρόνια κέρδη.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,24% στις 901,36 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 35,7 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,99% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά 0,31%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έκλεισε χαμηλότερα κατά 5,44%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 84 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 66 σε αρνητικό, ενώ 24 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, όπως και στη Γουόλ Στριτ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,53%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 1,29% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,57%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 2,12% και στην Ιταλία 0,59%.
Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones ήταν χαμηλότερα κατά 0,63%, ο Standard & Poor’s 500 υποχωρούσε κατά 0,61% και ο Nasdaq σημείωνε απώλειες 0,45%.
* Το Χρηματιστήριο θα είναι κλειστό την Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου, ενώ την Παραμονή οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν στις 15:20.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες