Κάθε τρεις μήνες μετακίνηση προανήγγειλε για τους εφοριακούς ο Γ.Μαυραγάνης
Μετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Επίσης, είπε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσθετο φόρο. Για τις αντικειμενικές αξίες ανέφερε ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή τους.
Μετακινήσεις κάθε τρεις μήνες για τους εφοριακούς προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στο Mega. Επίσης, διέψευσε ότι οι καθαιρέσεις 165 διευθυντών, υποδιευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων εφοριών, που προκάλεσαν ενδοκυβερνητική κρίση, ήταν αποτέλεσμα κομματικών επιλογών, ενώ δεσμεύεται ότι οι όποιες μετακινήσεις στο μέλλον θα γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια.
Ακόμη, είπε ότι πρώτα θα προχωρήσει η επέκταση της εφαρμογής των αντικειμενικών αξιών σε περιοχές που δεν υπάγονται στο σύστημα και σε δεύτερη φάση θα υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.
Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως η Διεύθυνση Κεφαλαίου του υπουργείου Οικονομικών θα εντάξει μέσα στο 2013 όλες τις περιοχές της χώρας στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. «Στόχος μας είναι αυτό να γίνει μέσα στο 2013» δήλωσε.
Σε ερώτηση εάν θα αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές μέσα στο 2013 ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Για να πάμε σε ένα αυτόματο μηχανισμό αναπροσαρμογής θα πρέπει να εντάξουμε όλες τις περιοχές. Δεν μπορείς να αφήσεις έξω περιοχές».
Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο θέμα των αποδείξεων ξεκαθαρίζοντας ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν και το 2013 την υποχρέωση να συλλέγουν αποδείξεις, ώστε να μην επιβαρυνθούν με προσθετο φόρο.
«Οι μισθωτοί πρέπει να μαζεύουν αποδείξεις για το 2013» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνεται ανεξαρτήτως εισοδήματος, στο πλαίσιο της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης ως προς την είσπραξη του ΦΠΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Short-Term Rentals Enter a Phase of Maturity in Greece and Europe
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της