Συνεχίζεται το σίριαλ με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στην Ιταλία
Αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, η οποία είχε οριστεί για την Παρασκευή. Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις προσπάθειες της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς να κερδίσει περισσότερο χρόνο και να καταφέρει να μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών από την 17η Φεβρουαρίου στην 24η του ίδιου μήνα ή αργότερα.
Αναβλήθηκε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, η οποία είχε οριστεί για την Παρασκευή.
Η κίνηση αυτή ακολουθεί τις προσπάθειες της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς να κερδίσει περισσότερο χρόνο και να καταφέρει να μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών από την 17η Φεβρουαρίου στην 24η του ίδιου μήνα ή αργότερα.
Η έγκριση του κρατικού προϋπολογισμού θεωρείται απίθανο να έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας από τη Βουλή και τη Γερουσία.
Κάτι που συνεπάγεται ότι η παραίτηση της κυβέρνησης και η διάλυση του Κοινοβουλίου μπορεί να αργήσουν.
Το πρωί της Τετάρτης ο Μάριο Μόντι συνομίλησε με τον πρόεδρο της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο, ο οποίος είναι επικεφαλής του κινήματος Μελλοντική Ιταλία και με τον χριστιανοδημοκράτη Πιερφερντινάντο Καζίνι, που έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν το έργο του Μόντι.
Σύμφωνα με αναλυτές, η συνάντηση αυτή δείχνει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός εξετάζει την πιθανότητα να παραμείνει στον πολιτικό στίβο, προσφέροντας την έμμεση στήριξή του στις δυνάμεις αυτές του κέντρου.
Από την άλλη, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με την πιθανή έστω και μικρή αναβολή των εκλογών και τις συνεχείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του ελπίζει να μπορέσει να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του.
Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σε ότι αφορά τις διάφορες καθυστερήσεις, έχει κάθετα αντίθετη άποψη και σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε πριν λίγο, τονίζει: «Δεν πρέπει να συνεχισθεί η θεσμική αβεβαιότητα σε ότι αφορά το μέλλον της κυβέρνησης. Το συμφέρον της χώρας είναι να μην παραταθεί υπερβολικά η προεκλογική εκστρατεία, ώστε να μπορέσουμε ναεπιστρέψουμε το γρηγορότερο δυνατό στην πλήρηλειτουργικότητα του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελευθερία ή επαγγελματική ευκαιρία; Το plan b του Μπρούκλιν Μπέκαμ πίσω από το ξέσπασμά του
- Τραμπ: Παρουσιάζει το «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα και… γενικώς – Live η ομιλία στο Νταβός
- Κακοκαιρία: Πνίγηκε η Αττική, εικόνες αποκάλυψης στη Γλυφάδα – Περιοχές καλυμμένες με πέτρες και λάσπη
- «Λύγισε» ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Μάχατς και αποκλείστηκε από το Australian Open
- Τραμπ: «Ο πρόεδρος σκότωσε το αμερικανικό όνειρο για τους Ευρωπαίους» – Η ομιλία στο Νταβός και το ρήγμα με την ΕΕ
- Στο Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εντάσσεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρεμαστής


