Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάλλονται κινηματογραφικές πρεμιέρες στις ΗΠΑ στον απόηχο του μακελειού

Αναβάλλονται κινηματογραφικές πρεμιέρες στις ΗΠΑ στον απόηχο του μακελειού

Στον απόηχο της τραγωδίας στο σχολείο του Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά -ηλικίας μόλις 6 και 7 ετών- και έξι ενήλικες βρήκαν τραγικό θάνατο, αρκετές εταιρείες παραγωγής αποφάσισαν να αναβάλουν τις προγραμματισμένες στις ΗΠΑ πρεμιέρες νέων ταινιών. Μία από αυτές τις ταινίες είναι το «Django, ο Τιμωρός» του Κουέντιν Ταραντίνο. Ωστόσο, ο σκηνοθέτης υπεραμύνεται των ταινιών βίας, λέγοντας ότι έχει κουραστεί να το κάνει αυτό για τις δικές του ταινίες κάθε φορά που γίνεται ένα μακελειό με ενόπλους στις ΗΠΑ και πως «τραγωδίες συμβαίνουν».

Στον απόηχο της τραγωδίας στο σχολείο του Κονέκτικατ, όπου 20 παιδιά -ηλικίας μόλις 6 και 7 ετών- και έξι ενήλικες βρήκαν τραγικό θάνατο, αρκετές εταιρείες παραγωγής αποφάσισαν να αναβάλουν τις προγραμματισμένες στις ΗΠΑ πρεμιέρες νέων ταινιών.

Μία από αυτές τις ταινίες είναι το «Django, ο Τιμωρός» του Κουέντιν Ταραντίνο. Η Weinstein Company αποφάσισε να αναβάλει την επίσημη πρεμιέρα και αντ’ αυτής να οργανώσει μία ειδική προβολή σήμερα, Τρίτη, για τους συντελεστές της ταινίας, συγγενείς και φίλους τους.

Σύμφωνα με το BBC, το ίδιο αποφασίστηκε από την Paramount Pictures και για την ταινία «Jack Reacher» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ.

Σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων, η πρεμιέρα της Κυριακής αναβλήθηκε και τελικά την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί μία ειδική εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ, παρουσία του Τομ Κρουζ.

Η ταινία επρόκειτο να προβληθεί και στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, αλλά η εκδήλωση αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Σε ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί, επίσης, η πρεμιέρα της κωμωδίας «Parental Guidance» με πρωταγωνιστή τον Μπίλι Κρίσταλ.

Τη Δευτέρα, ο Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίστηκε έντονα ενοχλημένος με όσους επικρίνουν τις σκηνές βίας που προβάλλει στις ταινίες του.

«Τραγωδίες συμβαίνουν» είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υπεραμυνόμενος των ταινιών βίας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έχει κουραστεί να το κάνει αυτό για τις δικές του ταινίες κάθε φορά που γίνεται ένα μακελειό με ενόπλους στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο πρωταγωνιστής της ταινίας Τζέιμι Φοξ εξέφρασε διαφορετική άποψη από τον Ταραντίνο, τονίζοντας ότι οι σκηνές βίας στη μεγάλη οθόνη μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν τον οποιονδήποτε.

«Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια και να λέμε ότι η βία στις ταινίες ή ό,τι άλλο κάνουμε έχει μικρή επιρροή. Φυσικά και έχει» δήλωσε ο Φοξ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024