Skoda Octavia 2013: Έναρξη παραγωγής στο Mlada Boleslav
Με ρυθμό 1.200 αυτοκινήτων την ημέρα θα δουλεύει πλέον η γραμμή παραγωγής που φιλοξενεί την κατασκευή της νέας Octavia που ξεκίνησε να παράγεται στην Τσεχία με την προοπτική να βρεθεί στις εκθέσεις της Skoda την ερχόμενη άνοιξη.
Ξεκίνησε στην Τσεχία, την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, η παραγωγή της τρίτης γενιάς Octavia μετά την ολοκλήρωση ενός από τα πλέον σημαντικά προγράμματα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του συγκεκριμένου εργοστασίου στην ιστορία της Skoda.
Στο επίκεντρο της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων ήταν η αύξηση της παραγωγής των Octavia και Rapid από τις 800 μονάδες σε 1.200 μονάδες ημερησίως.
«Η έναρξη παραγωγής της Octavia σε συνδυασμό με την αντίστοιχη έναρξη κατασκευής του Rapid τον Αύγουστο του 2012 σηματοδοτεί την δεύτερη διαδοχική αύξηση παραγωγής σε ένα χρονικό διάστημα που είναι το μικρότερο στην ιστορία του εργοστασίου. Ολόκληρη η ομάδα και κυρίως εκείνοι που επιφορτίζονται με την παραγωγή, τον προγραμματισμό, την κατασκευή των απαιτούμενων μηχανημάτων και τις συσκευασίες/μεταφορές είναι οι υπεύθυνοι για την υλοποίηση ενός γιγάντιου project και μάλιστα ταυτόχρονα με την παραγωγή άλλων μοντέλων», επεσήμανε ο Michael Oeljeklaus, υπεύθυνος παραγωγής και logistics για τις απαραίτητες τροποποιήσεις του εργοστασίου, όπου κατασκευάζεται και η Fabia.
Eξάλλου, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της Skoda, Winfried Vahland, παρών στην έναρξη παραγωγής του νέου μοντέλου: «…η Octavia είναι η καρδιά της Skoda. Οι άνθρωποι της φίρμας αξιοποίησαν τις ικανότητες και το πάθος τους για να δημιουργήσουν την καλύτερη Octavia που υπήρξε ποτέ. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μια κατηγορία από μόνο του, από κάθε άποψη. Είναι μεγάλη στιγμή για εμάς η έναρξη παραγωγής της τρίτης γενιάς στο κεντρικό μας εργοστάσιο».
Σημειώνεται ότι μέχρι και το Νοέμβριο του 2012 η Octavia αντιστοιχεί στο 44% των παγκόσμιων πωλήσεων της φίρμας, αποτελώντας με διαφορά το πιο ευπώλητο μοντέλο της, ενώ από καταβολής του μοντέλου, το 1996, έχουν παραδοθεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια Octavia.
auto.in.gr
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία
- Κουτσούμπας: Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη τους – «Παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά


