Κινητοποίηση διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ και ΤΕΙ έξω από τη Βουλή
Ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από Βουλή πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Πειραιά λόγω της επικείμενης απομάκρυνσης 24 συναδέλφων τους οι οποίοι εμπίπτουν στο πλαίσιο που ορίζει η αυτόματη διαθεσιμότητα.
Ολονύκτια καθιστική διαμαρτυρία έξω από Βουλή πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Πειραιά λόγω της επικείμενης απομάκρυνσης 24 συναδέλφων τους οι οποίοι εμπίπτουν στο πλαίσιο που ορίζει η αυτόματη διαθεσιμότητα.
Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν, μεταξύ άλλων, «αντισυνταγματική και πολλαπλώς άνομη» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαθεσιμότητα.
Παράλληλα, προσθέτουν ότι απολύονται στελέχη με μακροχρόνια εμπειρία και επιμόρφωση τα οποία επί χρόνια στήριξαν την εργασία τους αναλαμβάνοντας υπερβολικό φόρτο εργασίας χωρίς επιπλέον αμοιβή.
«Πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο το οποίο, με ρατσιστικό τρόπο, καταδικάζει στην ανεργία στελέχη με εμπειρία και επιμόρφωση, νευραλγικής σημασίας για το Ίδρυμά μας» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Σιάχος.
«Σήμερα στον χώρο των ΑΕΙ και ΤΕΙ 160 άτομα πλήττονται άδικα με οριζόντιες ρυθμίσεις και χωρίς καμία αξιολόγηση. Αυτοί οι υπάλληλοι της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν την ραχοκοκαλιά του συστήματος λειτουργίας του δημόσιου τομέα και η απώλειά τους θα έχει τεράστιες συνέπειες» είπε το μέλος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέτρος Ζούνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ολλανδία: Εκβιασμός οι απειλές Τραμπ για δασμούς σε Ευρωπαίους που αντιδρούν στα σχέδιά του για τη Γροιλανδία
- Ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη οι αγρότες – «Η κυβέρνηση να αποκτήσει βούληση να δώσει λύσεις»
- Ο Αργυρόπουλος… έπαθε Ροναλντίνιο: Νέο απίθανο γκολ χωρίς να κοιτάει (vid)
- Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες για τον 33χρονο γιατρό Αλέξη Τσικόπουλο – Έψαξαν ακόμη σε εκκλησίες και στάνες
- Χιλή: Κόλαση φωτιάς με περισσότερους από 20.000 ανθρώπους να έχουν απομακρυνθεί
- Μήπως ο σύγχρονος κόσμος φτιάχτηκε με αίμα δούλων και εργατών;
