«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ για την Ελλάδα» λέει η Μέρκελ
Ζήτημα εσωτερικής πολιτικής είναι για την Γερμανία η Ευρώπη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, κάνοντας ακόμη και ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα, η κρίση της οποίας απασχόλησε πολύ χρόνο κατά την δεύτερη θητεία της στη καγκελαρία, από το 2009. «Σε όλη μου τη ζωή δεν είχα σκεφτεί ποτέ τόσο πολύ για την Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν διαχωρίζει την ανησυχία για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γερμανία.
Ζήτημα εσωτερικής πολιτικής είναι για την Γερμανία η Ευρώπη, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας συνέντευξης Τύπου για τους ξένους ανταποκριτές στο Βερολίνο, κάνοντας ακόμη και ιδιαίτερες αναφορές στην Ελλάδα, η κρίση της οποίας απασχόλησε πολύ χρόνο κατά την δεύτερη θητεία της στη καγκελαρία, από το 2009.
Σε ερώτηση σχετικά με την κρίση στην ευρωζώνη, η Μέρκελ είπε ότι το θέμα την έχει απασχολήσει όσο κανένα άλλο από την ενοποίηση της Γερμανίας.
«Σε όλη μου τη ζωή ποτέ δεν είχα σκεφτεί τόσο πολύ για την Ελλάδα», είπε, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν διαχωρίζει την ανησυχία για την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή τη Γερμανία διότι «είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα».
Όταν ρωτήθηκε εάν είναι εξίσου δεσμευμένη με τον άλλοτε μέντορά της Χέλμουτ Κολ, η καγκελάριος απάντησε «ασφαλώς δεν τρέφω λιγότερη συμπάθεια ή αγάπη για την Ευρώπη».
Η Μέρκελ επανέλαβε ότι η διαδικασία αποκατάστασης των δομικών σφαλμάτων της νομισματικής ένωσης θα διαρκέσει χρόνια και τόνισε ότι η Γερμανία, ως βιομηχανική χώρα που διοχετεύει το 60% των εξαγωγών της στην Ευρώπη, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την κατάσταση και τους εταίρους της.
«Έχουμε δρόμο να κάνουμε», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «είμαι πεπεισμένη ότι ο δρόμος μας ήταν ο σωστός, ακόμα και αν σήμαινε μια τεράστια πρόκληση για πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη—η μεγαλύτερη και πιο δύσκολη από αυτές ήταν η ανεργία των νέων».
Σχετικά με την ανεργία την ανέδειξε ως στόχο για τα επόμενα δέκα έως είκοσι χρόνια την εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εσωτερική αγορά σε κοινή αγορά εργασίας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, είπε, είναι σημαντική η εκμάθηση ξένων γλωσσών και η μεταρρύθμιση των κοινωνικών συστημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πετρέλαιο: Μειώνονται οι τιμές του WTI και του Μπρεντ στις ασιατικές αγορές
- Κένυα: Βρέθηκαν 32 πτώματα σε ομαδικό τάφο, ανάμεσά τους «25 νηπίων»
- Ιράν: Ο Μακρόν συνομιλεί με τον Πεζεσκιάν και απευθύνει έκκληση για διαπραγματεύσεις
- Δανία: Επικρατεί η συμμαχία της κεντροαριστεράς, αλλά δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία
- Ιταλία: Δύο παραιτήσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης στη σκιά του αρνητικού αποτελέσματος στο δημοψήφισμα
- Κολομβία: Στους 69 οι νεκροί από τη συντριβή του μεταγωγικού αεροσκάφους